Lyckad start för lugn Lantz

Sport Artikeln publicerades

– Jag var lite orolig inför matchen, men resultatet gick ju vägen så det känns bra, säger Österförvärvet Joachim Lantz efter 4–2-segern mot Varberg.

Med Månz Karlsson skadad och Kalle Lindblad avstängd var det inget svårt val för Östertränaren Roar Hansen att direkt kasta in Joachim Lantz i hetluften bredvid Mario Vasilj.
Den rutinerade mittbacken Lantz, 35, har spelat över 230 matcher under de 13 säsongerna han har representerat KFF.
– I början fick jag ligga jäkligt högt i koncentrationen eftersom jag hade division 3-tempo i kroppen, men efter de första 20 minuterna tycker jag att jag hittade in rätt i matchen, säger Joachim Lantz som inte erbjöds nytt kontrakt med KFF inför fjolårssäsongen och då valde Mjällby, vilken han lämnade den här säsongen för division 3-spel i IFK Berga.
– Kul att få chansen att spela på den här nivån igen. Eftersom jag jobbar och har familj i Kalmar och måste pendla funkar det bra med Öster, men hade det till exempel handlat om Varberg hade det aldrig gått, förklarar Lantz.

Joachim Lantzgjorde en stabil insats och visade prov på fin spelförståelse och stor pondus – inte minst i luftrummet. Men han överglänstes ändå av sin mittbackskollega som var matchens gigant.
– Jag tycker det gick bra. Lantz är enkel att spela med och vi hade bra snack. Han är ett bra komplement till truppen med sin rutin, säger Vasilj om sin tredje mittbackspartner den här säsongen.
Det var för övrigt ”Super-Mario” som visade vägen till Östers vändning med 1-1-kvitteringen i den 50:e minuten.
Målet kom efter en frispark från mittplan som en Varbergsspelare nickade i ryggen på egen spelare och bollen damp ner framför fötterna på Mario Vasilj som fick öppet mål och placerade in bollen.
– Jag lag kvar och fuskade lite där och sen studsade bollen på en rygg fram till mig, beskriver Vasilj.

Om det blirMario Vasilj ihop med Joachim Lantz eller Kalle Lindblad eller Månz Karlsson, som är tillbaka och tränar lätt efter lårskadan han åkte på mot BP återstår att se.
Östertränaren Roar Hansen var dock nöjd med vad den nye mittbacken visade upp i går:
– Han var fantastisk. Han har bara har gjort två träningar, men tar fram och spelar på den rutin han har. En lugn och säker spelare som kan tillföra truppen jättemycket.