Annons

Simon Strand fri att bryta – på väg till allsvensk nykomling

Danska Lyngby har ännu inte betalat spelarlönerna.
Det innebär att den förre Österbacken Simon Strand kan bryta kontraktet med klubben.
Växjö • Publicerad 7 februari 2018
Den förre Österbacken Simon Strand är fri att leta ny arbetsgivare efter att Lyngby inte lyckats betala spelarlönerna.
Den förre Österbacken Simon Strand är fri att leta ny arbetsgivare efter att Lyngby inte lyckats betala spelarlönerna.Foto: Ana Osap

För en dryg månad sedan sålde Öster Simon Strand till Lyngby. Sedan dess har det uppdagats att den danska klubben har stora ekonomiska problem och riskerar konkurs. Risken är därför överhängande att Öster inte får betalt av den kristyngda klubben.

Lyngby hade också till klockan 23.59 på tisdagen att betala spelarna för uteblivna löner. Lyckades inte klubben har spelarna rätt att bryta sina avtal och lämna som Bosman.

Annons

På onsdagsmorgonen bekräftade styrelsen på lagets hemsida att klubben inte fått in tillräckligt med medel för att kunna betala spelarna. Det innebär att den förre Österbacken Simon Strand har rätt att hitta en annan arbetsgivare. Enligt dt.se ska ytterbacken vara överens med den allsvenskan nykomlingen Dalkurd och väntas skriva på ett treårskontrakt de närmaste dagarna.

Lyngby har heller inte hittat en köpare som ska gå in och rädda verksamheten. Därför är det fortsatt stort frågetecken om Öster kommer att få betalt för försäljningen.

”Det finns fortfarande förhandlingar med andra potentiella köpare, särskilt en av dem har varit mycket aktiv”, skriver Lyngby på hemsidan och fortsätter:

”De kommande dagarna fortsätter förhandlingarna med potentiella köpare, och som tidigare meddelats hoppas vi att vi kommer med ett förtydligande på fredag.”

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons