Precis som sist började Troja/Ljungby bra mot Södertälje.
Precis som sist gjorde de fyra mål.
Men den här gången tappade de också allt.
Växjö/Södertälje • Publicerad 15 november 2017
Jonathan Johnsson gjorde 3-1 till Troja/Ljungby i förlustmatchen mot Södertälje.Foto: Lena Gunnarsson

Sist lagen möttes tog Troja/Ljungby ledningen med 4-0 redan in den första perioden. En ledning som Södertälje aldrig kunde jobba ikapp.

Återigen började smålänningarna matchen mot Södertälje med bravur. Och återigen blev det fyra mål redan den första perioden.

Under de inledande fem minuterna var gästerna det bättre laget. Däremot dröjde det fyra och en halv minut innan Troja/Ljungby kom till en farlig målchans. Då studsade pucken mellan George Sörensen i hemmamålet och Holmströms och övriga kedjekamraters klubbor, innan Sörensen till slut stoppade anfallet med hjälp av magen.

Det såg inte ut att finnas någon direkt ordning i Södertäljes spel. Därför dröjde det heller inte länge innan gästerna tog ledningen.

0-1 kom via Mattias Åkesson när det stod 7.58 på matchuret. Det efter att Alfred Andersson tagit pucken in i anfallszon och droppat den till Jens Holmström, som i sin tur hittade Åkesson på vänsterkanten. Det efter att Alfredson krockat med en försvarare och därmed lämnat en stor yta fri åt Åkesson framför mål. Med andra ord kunde Åkesson enkelt skjuta in pucken i mål bakom Sörensen.

Hemmalaget spelade upp sig efter Trojas ledningsmål och började nu rada upp lägen. Oftast fanns det dock ingen täckande spelare mellan gästernas mål och avslutaren, vilket gjorde att Robin Johansson kunde rädda puckarna utan några större problem.

Nikolai Myer ökade i stället överraskande på gästernas ledning efter att Nilsen först avslutat på mål från nära håll och Sörensen lämnat en slarvig retur, som Meyer kunde slå in hårt och distinkt.

Till hemmapublikens stora glädje dröjde det däremot bara en minut innan 1-2-målet kom - stenhårt och vackert. Stefan Gråhns sköt hårt, från blå, rakt upp i nättaket.

Men med bara en minut kvar av den första perioden utökade gästerna till 1–3 genom Jonathan Johnsson. Ett mål som liknande det första. Johnson tryckte upp pucken i nättaket från väster, efter att Meyer åkt i in anfallszon, väntat ut hela Södertäljeförsvaret under en kontring, och hittat Johnsson på motsatt sida av planen. Till skillnad från 0-1-målet såg det den här gången däremot ut att vara målvaktstabbe av Sörensen.

I den andra perioden radade de båda lagen direkt upp bra målchanser och till slut gav det också utdelning. Den här gången för Södertälje efter att Valkvae-Olsen snodde åt sig pucken strax innan blå, tåg några skär framåt och ensam stötte in pucken i mål. 2-3 var ett faktum.

Perioden fortsatte på ungefär samma sätt. Matchen svängde fram och tillbaka utan speciellt mycket etablerat spel och då kom också kvitteringen till Södertälje genom Lucas Carlsson.

Strax efter kvitteringsmålet fick Södertälje sedan power play, efter att gästernas Lindqvist-Hansen krockat med hemmamålvakten. Ursinnig lämnade han isen, då han menade att han inte krockat med Sörensen med flit.

Hemmalaget kunde omöjligt ha kommit närmare ett ledningsmål än var det under de två minuterna. Men då fick i stället Lindqvist-Hansen sin revansch.

Samtidigt som han hoppade ur utvisningsbåset fick han pucken och kunde helt ensam åka fram till Sörensen i hemmamålet och lägga in pucken i målet.

Gästerna fortsatte sedan att imponera perioden ut och under de sista minuterna såg det nästan ut som att Troja/ljungby hade ett fem minuter långt power play.

Den tredje perioden inledes förhållandevis jämnt och känslan var fortfarande att gästerna ledde rättvist - men det stoppade inte hemmalaget.

Victor Andersson gjorde det själv. Han tog pucken till höger utanför mål, tråcklade in sig framför mål och satte på egen hand 4–4. Efter det steg intensiteten i matchen igen - främst i hemmalaget.

Hemmalaget var först bara centimeter från att ta ledningen. Pucken hamnade bakom gästernas målvakt, en decimeter från stolpen, och en Södertäljespelare missade precis att peta in pucken i den öppna målet.

Men hemmalaget behövde inte vänta länge innan de ändå kunde ta ledningen i matchen för första gången.

På power play fick Stefan Johansson iväg ett skott på gästernas målvakt, som i sin tur lämnade en retur till Christopher Bengtsson. Bengtsson gjorde alla rätt och helt plötsligt hade hemmalaget vänt matchen till 5–4 .

Ett resultat som också stod sig matchen ut.

Både Troja/Ljungbys David Rundqvist och Johan Benker missade matchen på grund av sjukdom, den senare av dem på grund ut av halsfluss.