Malmö tog revansch på Växjö Lakers

Växjö Lakers tappade 1–0 till förlust med 1–2 inför 6720 åskådare i Malmö Arena. Därmed fick Rödhökarna revansch efter torsdagens förlust lagen emellan i Växjö.
MALMÖ • Publicerad 13 oktober 2018
Daniel Rahimi och Emil Sylvegård i en het närkamp.
Daniel Rahimi och Emil Sylvegård i en het närkamp.Foto: CHRISTIAN …RNBERG
Lakers lagkapten Liam Reddox trycker till Malmöbacken Stefan Warg.
Lakers lagkapten Liam Reddox trycker till Malmöbacken Stefan Warg.Foto: CHRISTIAN …RNBERG

Matchbilden var ganska förväntad när Malmö och Växjö Lakers drabbade samman för andra gången inom loppet av tre dagar. Tajt, kampfyllt och välorganiserat försvarsspel i samtliga tre zoner.

De riktigt klara målchanserna lyste med sin frånvaro i den första perioden i Malmö Arena, där Janne Pesonen var tillbaka i Lakers efter sjukdom. Finländaren startade som 13:e forward och avlastade både Austin Ortega och Julius Junttila.

Oscar Alsenfelt, som ersatte Cristopher Nihlstorp i Malmökassen, ställdes inte på några jättesvåra prov de första 20. Det bästa måltillbudet för Lakers hade Martin Lundberg när han kom halvt fri och avslutade med ett backhandsskott som träffade burgaveln.

Viktor Fasth, som höll nollan för Lakers i torsdagens möte, fick fortsatt förtroende i Lakerskassen och han hade inte heller några jättebekymmer att städa undan puckarna som kom emot honom.

Malmö fick ett tidigt powerplay med tre avslut på mål som facit. Men inget var nära att resultera.

I slutminuten åkte en Malmöspelare ut och Lakers fick inleda den andra perioden med en man mer på isen i 1.38.

Joel Persson och Niclas Burström hade varsitt avslut, men Perssons projektil gick utanför medan Burströms skott täcktes av en Malmöspelare.

Malmö hade ett litet spelövertag, men Lakers låg hela tiden rätt i försvarspositionerna och längst bak stod en viss Viktor Fasth.

Malmös bästa läge till ledningsmål i mittperioden hade Frederik Storm efter en kontring där han sökte en lucka mellan Fasths ben, men Lakersmålvakten stängde kvickt igen gluggen.

16.18 in på andra perioden bröts dödläget och det genom Lakers lagkapten Liam Reddox som fick pucken i mittzonen av Joel Persson och forcerade in i offensiv zon med en elegant backhandsavslutning som lurade Alsenfelt.

I tredje perioden startade Lakers piggt, men Malmö – i desperat kvitteringsjakt – tog över puckinitiativet och forcerade framåt.

Jens Olsson, Johan Olofsson och Konstantin Komarek hade alla tre bra lägen, men Fasth stod emot.

Men drygt halvvägs in på tredje perioden tvingades Fasth kapitulera när Jens Olsson höll sig framme och tryckte in pucken till 1-1. Lakersmålvakten var där mer eller mindre övergiven av sitt uteförsvar.

Lakers försökte återta ledning och skapade ett visst tryck. Ett tryck som bedarrade när Malmö åter fick spela fem mot fyra med fem och halv minut kvar av tredje perioden.

Dryga minuten in på PP:t lämnade Viktor Fasth en retur och Fredrik Händemark dök upp och vispade in 2–1 för Malmö. Det var Lakers blott andra insläppta mål i numerärt underläge.

Det hettade till ordentligt på slutet och i spel fyra mot fyra skapade Lakers ett bra tryck mot Malmömålet för 2–2. 0–1-skytten Reddox hade en puck i målramen och Joel Persson var med högt uppe och var även han nära att göra mål.

Lakers plockade ut Fasth för en extra utespelare, men lyckades inte nå i kapp utan Malmö vann med 2–1 och fick därmed revansch efter torsdagens nederlag i Vida Arena.