Växjö Vipers byter målvaktsstrategi – har ingen uttalad etta

Växjö Artikeln publicerades

Edin Omanovic förlänger sitt kontrakt med Växjö Vipers.

Därmed är SSL-klubbens målvaktsuppsättning klar.

Föreningen satsar på en ny strategi inför kommande säsong.

Edin Omanovic stannar i Växjö Vipers.
Foto: Lena Gunnarsson
Edin Omanovic stannar i Växjö Vipers.

Under åren i Sveriges högsta innebandyliga har Växjö Vipers haft en tydlig etta på målvaktsposten. Först i Pascal Meier och sedan Eero Kosonen. Två etablerade namn som båda spelat landslagsinnebandy.

Till kommande säsong väljer Växjö Vipers en ny strategi, då Kosonen lämnat klubben. Nu ska två rätt oprövade kort på den här nivån, men talangfulla sådana, kämpa mot varandra om att bli förstemålvakt. Tanken är att konkurrenssituationen ska utveckla båda och på lång sikt ta dem till den absoluta toppen.

– Jag tror att vi hade kunnat lösa ett etablerat namn även till den här säsongen. Vi har dock valt tänka som vi tänker med utespelarna, att faktiskt ge folk chansen att bli riktigt bra, säger Niklas Nordén, tränare i Växjö Vipers.

Han vill inte kalla det nya tankesättet en chansning, utan ser förändringen som ett steg i klubbens utveckling för att bygga ett stabilt topplag. Samtidigt blir tålamod viktigt den första tiden.

– Vi måste ge det tid. Vi vet faktiskt inte hur det står sig under en hel säsong att ha en målvakt som precis har gått ut gymnasiet, plus en som mest har suttit på bänken bakom världens bästa målvakt. Samtidigt tror vi på det här. Det känns mer spännande än osäkert.

Klubbens ena målvakt till kommande säsong är nyförvärvet Viktor Kastengren. Talangen har länge jagats av flera SSL-klubbar men valde spel med Vipers. 18-åringen kommer närmast från RIG Umeå.

Målvaktsuppsättningen kompletteras med Edin Omanovic. 22-åringen har stått i skuggan bakom Eero Kosonen under tre säsonger. Efter en del betänketid har Omanovic nu bestämt sig för att förlänga kontraktet med Växjö.

– Jag ser verkligen framemot att bygga vidare på mitt målvaktsspel här i Växjö, säger Edin Omanovic i ett pressmeddelande.

– Jag ser också framemot att bilda ett starkt team tillsammans med Viktor Kastengren och återigen se till att Växjö Vipers har SSL:s bästa målvaktspar nästa säsong, fortsätter han.