Målvaktstabbe fällde Öster

En stark forcering i andra halvlek såg ut att ge Öster poäng i hemmamötet med Gais. Men Gais gjorde ledningsmålet när Östers målvakt Robin Malmkvist tappade in en frisparksboll i eget mål. En tavla som bäddade för Göteborgslagets tre poäng efter 1-3.
Växjö • Publicerad 22 maj 2018
Calle Johansson i Öster driver fram med bollen.
Calle Johansson i Öster driver fram med bollen.Foto: Lena Gunnarsson

Öster tänkte att jaga bort hemmaspöket och äntligen ta en trepoängare inför hemmapubliken.

Öster kom till spel utan avstängde Stefan Karlsson som på sin position ersattes av Mattias Pavic. In i startelvan jämfört med Varbergsmatchen kom Simon Helg.

Gais kom till spel med ett par riktiga Österbekantingar, dels målvakten Alexander Nadj och dels mittfältaren Marcus Bergholtz.

Östers första halvlek var svag. Spelet såg stereotypt och stundtals viljelöst ut. Mycket pass i sidled präglade Öster samtidigt som Gais öppnade bäst.

Gais-glädje efter 0-1.
Gais-glädje efter 0-1.Foto: Lena Gunnarsson

I sjätte minuten tog Gais ledningen. Emin Grozdanics långa inlägg skarvades i mål av Jesper Jonasson Westermark. Han smög helt omarkerad in mellan Östers backlinje. Det såg billigt ut.

Gais Edin Hamidovic brände sedan ett friläge och Östers bästa chans hade David Johannesson som fick bollen över i 26:e minuten.

Gais kom ofta fram på sin vänsterkant.

Öster skapade knappast någon målchans utöver Johannessons före paus. Gais gick till vila med 0-1 på tavlan. Calle Johansson var ofta kreatören.

I andra kom ett helt nytt Öster ut till spel.

Pressen var hård mot Gaismålet och i 54:e minuten hade Simon Helg ett fint läge efter pass från David Johannesson. Helg fick bollen utanför.

Sju minuter senare fick Alexander Nadj göra en kanonräddning på David Johannessons skott efter Mattias Pavics framspelning.

Östermålet låg i luften och i 74:e minuten kom det.

Admir Bajrovic slog en frispark och David Johannesson fick två försök innan han forcerade in 1-1-bollen.

Gais gjorde segermålet på en målvaktstavla.

I 88:e minuten tappade Östers målvakt Robin Malmkvist en frisparksboll från Andreas Östling i eget mål.

På tilläggstid ökade Carl Wede till 1-3.