Månz Karlsson klar för Åtvidaberg

Sport Artikeln publicerades

Öster åkte ur, men mittbacken Månz Karlsson stannar i allsvenskan. I dag presenteras han i Åtvidaberg. Däremot stannar Andreas Wihlborg i Öster ytterligare två säsonger.

Smålandsposten berättade om Åtvidabergs intresse för Östers mittback i slutet av november. Vid lunchtid på fredagen presenterades Månz Karlsson hos den allsvenska klubben.

– Vi har under en längre tid fört diskussioner med Månz och det har varit vår ambition och strävan att behålla honom, men i slutänden blev möjligheten till allsvenskt spel det som avgjorde hans val, meddelar Östers sportgrupp på klubbens hemsida.

24-årige Månz Karlsson har spelat med Öster i tio år. Han har gått hela vägen genom akademin och Procivitas och gjorde sin debut i a-laget 2008. Totalt har det blivit 128 tävlingsmatcher i den rödblå tröjan.

– Detta är baksidan av att trilla ur en serie och då kan den här typen av konkurrenssituationer uppstå, det vill säga att klubbar i högre serier uppvaktar bra spelare i en längre serie. En spelare av Månz kaliber, i hans ålder och med rådande kontraktssituation så har detta nu hänt.

En spelare som stannar i Öster även framöver är Andreas Wihlborg. Han har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.