Annons

Månz Karlsson klar för Åtvidaberg

Öster åkte ur, men mittbacken Månz Karlsson stannar i allsvenskan. I dag presenteras han i Åtvidaberg. Däremot stannar Andreas Wihlborg i Öster ytterligare två säsonger.
Sport • Publicerad 20 december 2013
Månz Karlsson får möta BP även kommande säsong.
Månz Karlsson får möta BP även kommande säsong.Foto: Lena Gunnarsson

Smålandsposten berättade om Åtvidabergs intresse för Östers mittback i slutet av november. Vid lunchtid på fredagen presenterades Månz Karlsson hos den allsvenska klubben.

– Vi har under en längre tid fört diskussioner med Månz och det har varit vår ambition och strävan att behålla honom, men i slutänden blev möjligheten till allsvenskt spel det som avgjorde hans val, meddelar Östers sportgrupp på klubbens hemsida.

Annons

24-årige Månz Karlsson har spelat med Öster i tio år. Han har gått hela vägen genom akademin och Procivitas och gjorde sin debut i a-laget 2008. Totalt har det blivit 128 tävlingsmatcher i den rödblå tröjan.

– Detta är baksidan av att trilla ur en serie och då kan den här typen av konkurrenssituationer uppstå, det vill säga att klubbar i högre serier uppvaktar bra spelare i en längre serie. En spelare av Månz kaliber, i hans ålder och med rådande kontraktssituation så har detta nu hänt.

En spelare som stannar i Öster även framöver är Andreas Wihlborg. Han har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons