Marcus Bergholtz åter på känd mark

Tränaren Roar Hansen är numera inte ensam i Östertruppen om att känna sig lite hemma på Ängelholms IP.
I kvällens match har Öster även en spelare med förflutet i Ängelholms FF.
-Jag har många kompisar i Ängelholms lag och det ska bli riktigt roligt att komma dit, säger färska Österförvärvet Marcus Bergholtz.

Sport

Den 22-årige mittfältaren, som kom till Öster i mitten av augusti, spelade tolv matcher för Ängelholm under höstsäsongen 2010. Han var då utlånad från allsvenska Helsingborg.
I kväll lirar Marcus sin första match på Ängelholms IP som spelare i ett gästande lag.
-Vi ska göra en riktigt bra match och lyckats vi med det har vi stora möjligheter att ta tre poäng. Men det gäller att vi går in med rätt pondus, Ängelholm är som vi ett duktigt och spelskickligt lag.
Marcus Bergholtz har fått en flygande start i Östertröjan och på ett utmärkt sätt fyllt tomrummet efter David Vidarsson som balansspelare på det centrala mittfältet.
- Det har känts bra, jag har kommit till en fin klubb och ett fotbollsspelande lag. Och jag har fått spela exakt i den positionen som jag vill spela.
Närmast bredvid sig har han Johan Persson på det centrala mittfältet, en lagdel som kan liknas vid en motor i den framgångsrika Östermaskinen.
– Johan är en riktigt bra spelare, tycker Marcus som har ett Österkontrakt som löper över två och ett halvt år.
Matchen i Ängelholm blir Marcus Bergholtz fjärde i Öster. Han har tidigare varit med mot Lärje- Angered i svenska cupen och mot Brage, Varberg och Värnamo i superettan.
Marcus har förmågan att ta ansvar både offensivt och defensivt och själv tycker han att styrkorna är bollkontrollen och spelförståelsen.
– Det är väldigt roligt att spela i ett lag som Öster där alla ska vara delaktiga både framåt och bakåt.
Marcus Bergholtz är född i Örkelljunga och har Eket som moderklubb. Från 2008 och fram till augusti 2012 har han tillhört Helsingborgs IF och där gjorde Marcus sin allsvenska debut mot Elfsborg hösten 2008. Under HIF-tiden har Bergholtz varit utlånad till både Ängelholm och norska Stabaek.
Men nu är det Öster som gäller i Marcus Bergholtz fotbollsliv. Där har han en jättechans att bli allsvensk om några veckor.
Det har känts bra, jag har kommit till en fin klubb och ett fotbollsspelande lag. Och jag har fått spela exakt i den positionen som jag vill spela.