Marginalerna emot Troja i Övik

Troja hängde med, men marginalerna var knappast på Ljungbylagets sida när man gästade Modo. En jämn match avgjordes först med tre sekunder kvar att spela då Modo sköt 5–3 i tom kasse.
Örnsköldsvik • Publicerad 7 oktober 2017 • Uppdaterad 8 oktober 2017

Det såg först ut som om den här matchen skulle ta upp kampen med 8–7-derbyt mellan Rögle–Malmö om titeln säsongens galnaste.

Eller vad sägs om det här:

• 1–0 till Modo efter 39 sekunder genom Emil Molin.

• 1–1 efter 2.58 av Alexander Lindqvist-Hansen.

• 2–1 efter 3.37 då Johan Eriksson höll sig framme och satte 3-1.

• 2–2 efter 7.08 när Anton Johansson hittade Sebastian Benker framför Modokassen.

Fyra mål på drygt sju minuter efter ett närmast obefintligt försvarsspel av båda lagen. Men istället för fortsatt frekvent nätrassel stabiliserades spelet under resten av matchen.

På det hela taget var det en mycket jämn historia där Troja visade att man under samtliga tre perioder kunde spela sig fram till mycket bra mållägen. Det som fallerade var det som inte får fallera på fel ställen på isen, nämligen de enkla och retfulla misstagen.

Det fick backparet Max Lindroth och Simon Fredriksson bittert erfara i den andra perioden. Först missade Lindroth pucken i ett obevakat ögonblick vid offensiva blålinjen. Oscar Öhman snodde den, Modo fick ett två mot noll-läge och Oskar Ståhl-Lyrenäs klippte in Öhmans macka i mål.

Sedan ramlade Fredriksson vid egen offensiv blålinje och sekunderna efter det dundrade Patrik Karlkvist in 4–2. Därefter fortsatte Troja visserligen att strida och skapa lägen, men de riktigt viktiga marginalerna fanns inte där. Jonatan Nielsen reducerade visserligen till 4–3 och skapade rejält med spänning under de sista 15 minuterna. Men trots fina lägen, framför allt Elias Edströms i slutet av matchen, blev det inga poäng för Troja. Med tre sekunder kvar sköt dessutom Emil Molin i öppen kasse sitt andra och Modos femte mål för kvällen och det var över.