Meriterad storskytt klar för Alstermo IF

Sport Artikeln publicerades

Nyblivna allsvenska handbollslaget Alstermo IF har värvat en elitseriemeriterad storskytt som har ett SM-guld i bagaget och fortfarande har framtiden för sig.
– Det ska bli riktigt spännande, säger Johan Brun om flytten från Stockholm till Alstermo.

– Som tränare är jag väldigt nöjd, konstaterar Peter Hedin, tränare i Alstermo, om att den 100 kilo tunge och 192 centimeter långe vänsternian, utrustad med ett ruskigt hårt skott, har skrivit på för den allsvenska nykomlingen.
Johan Brun har trots sin ganska ringa ålder, fyller 24 i oktober, hunnit med en hel del på handbollsplanen. Från juniorleden i Hammarby tog han klivet upp i A-laget 2006 och när säsongen summerades stod 17-årige Johan Brun med en SM-guldmedalj kring halsen.
Via spel i IFK Tumba gick han till Djurgården 2008 där han 2010 vann den interna skytteligan i allsvenskan. Ekonomistudier på Södertörns högskola gjorde att han varvade ner lite och förra säsongen spelade han med Tyresö som kom fyra i division 1 och precis missade allsvenskt kval. Brun blev vald till seriens bästa vänsternia och det var inte bara för sina offensiva kvaliteter utan också för sitt uppoffrande slit defensivt.
Nu är tanken att han ska plugga det avslutande året på Linnéuniversitet i Kalmar och därför passade handbollsspel i allsvenskan och Alstermo perfekt.
– Jag var nere och tränade för några veckor sedan och fick ett spännande erbjudande, säger Johan Brun som är medveten om att det rent demografiskt är viss skillnad på Stockholm och Alstermo.
– Det ska bli väldigt spännande och kul att prova på något nytt, säger Johan som ska bo i Kalmar och pendla med några av lagkamraterna till Alstermo.
Tränaren Peter Hedin vet vilken klassvärvning Johan Brun är och nu har han två duktiga vänsternior i sin trupp.
– Det är en klar allsvensk spelare och frågan nu är hur jag bäst ska förvalta Johan Bruns och Johan Svenssons egenskaper ihop. Jag får väl använda sista semesterveckan till att fundera på det, säger Alstermotränaren som när han för några veckor sedan fick nys om att Johan Brun var på gång till Alstermo ställde sig frågan ”är han tillräckligt motiverad?”
– Ja. Nu ska jag dit och köra på. Fokuset kommer att ligga på handbollen och jag ska göra mitt bästa för att Alstermo ska vinna matcher, lyder Johan Bruns svar när Smålandsposten bollar frågan vidare.
”Det är en klar allsvensk spelare och frågan nu är hur jag bäst ska förvalta Johan Bruns och Johan Svenssons egenskaper ihop. ”