Meriterande Växjö DFF-poäng

Växjö DFF tog på torsdagskvällen en meriterande poäng mot tabelltvåan FC Rosengård. Den allsvenska matchen på Malmö IP slutade 1–1.
Malmö • Publicerad 5 juli 2018
Rosengårds Caroline Seger och Växjö DFF:s Jelena Cankovic i en tuff duell i torsdagskvällens match som slutade 1–1.Foto: Anders Bjurö/TT

Den första halvleken bjöd inte på mycket att skriva hem om. Det var lågt tempo och lagen förmådde inte skapa någon målchans värt namnet.

Rosengård hade som väntat mycket boll, men Växjö DFF-tjejerna låg rätt i positionerna.

Växjö DFF-målvakten Moa Edrud, som ersatte avstängda Katie Fraine, gjorde ett säkert intryck och visade ingen nervositet. Före paus tog Moa lätt hand om ett distansskott och hon plockade ned ett vänsterinlägg utan problem. Dessutom hade Moa två utrusningar långt ute i eget straffområde där hon hann före Ebba Wieder och Caroline Seger.

Moa Edruds uppträdande var en trygghet för framförallt de duktiga backlinjespelarna Jennie Nordin, Elin Karlsson och Nellie Karlsson.

Den andra halvleken var betydligt mer underhållande och framförallt bjöd den på två fina mål.

I den 68:e minuten tog Växjö DFF ledningen. Jelena Cankovic hittade Anna Anvegård med en öppnande passning, Anna tog ned bollen på bröstet och slog sedan in bollen på volley i målvakten Zecirs Musovic högra hörn. Ett jättesnyggt mål.

I den 76:e minuten kvitterade Rosengård och även den fullträffen var en delikatess. På en frispark någon dryg meter utanför Växjö DFF:s straffområde slog Iva Landeka till. Hon sköt över Växjö DFF-muren och Moa Edrud var chanslös.

Förutom Anna Anvegårds mål hade Växjö DFF en jättechans i andra halvlek. Rita Kivumbi, frispelad av Jelena Cankovic, sköt utanför i friläge.

Under de avslutande minuterna var Rosengård nära ett segermål flera gånger om. Iva Landeka sköt en indirekt frispark utanför, Sanne Troelsgaard, sköt utanför i friläge och Caroline Seger avlossade ett farligt skott som Moa Edrud gjorde en fin räddning på.