Annons

Mike Santorelli har lämnat Tingsryd

Tingsryds AIF:s satsning på lockoutspelaren Mike Santorelli varade bara i fyra matcher. Sedan valde amerikanen själv att vända på klacken och lämna klubben.
Sport • Publicerad 29 oktober 2012
Mike Santorelli.
Mike Santorelli.Foto: scanpix

Tanken var god. Att föra ihop bröderna Mike och Mark Santorelli skulle bli en boost för Tingsryds AIF. Men redan efter matcherna mot Oskarshamn, Västerås, Karlskoga och Leksand splittras brödraduon. På måndagen stod det klart att Mike Santorelli med omedelbar verkan väljer att lämna Tingsryd.

– Mike har beslutat att lämna skeppet av olika anledningar. Han väljer att förbereda sig för NHL på annan ort. Han har inte känt att Tingsryd varit det rätta stället för honom och anser inte att han fått ut det han ville, kommenterar Tingsryds sportchef Anders Gustavsson.

Annons

Två av varandra oberoende källor med mycket god insyn i Tingsryds AIF uppger för Smålandsposten att den främsta anledningen till Mike Santorellis tidiga farväl till Tingsryd är missnöje med tränaren Petter Nilsson. Att Nilsson fortsatt sin inslagna väg och behandlat stjärnan Santorelli som vilken i laget som helst ska inte ha fallit i god jord.

– I senaste matchen markerade jag för Mike att jag inte var nöjd med en del powerplay och så. Men vad han tycker om mig vet jag inte. Jag har inte pratat med honom efter att han bestämde sig för att lämna. Det där får du ta med Anders Gustavsson, säger Petter Nilsson.

Anders Gustavsson säger i sin tur:

– Det är möjligt att det stämmer, men det är ingenting Mike sagt till mig. Om det du påstår stämmer är det inget konstigt med det. Man kan inte älska alla och ibland stämmer inte kemin.

Var Mike Santorelli hamnar härnäst är ännu inte klart. Han tillhör Florida Panthers i NHL.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons