Modoback närmar sig Växjö

Sport Artikeln publicerades

Per Hållberg kan vara något för Växjö Lakers.
– Det finns intresse, bekräftar 33-åringen.
Samtidigt är danske backen Philip Hersby mycket nära ett kontrakt med Tingsryd som även rekryterar en ny assisterande tränare.

Per Hållberg har gjort över 600 matcher i elitserien med Modo och Färjestad (SM-guld 2006) och har deltagit i tre världsmästerskap med Tre Kronor. Rutinen och blicken för spelet gör honom till en mycket smart defensiv back som även följer med upp i banan.
– Om jag flyttar till Småland blir det till Växjö, säger Hållberg på frågan om han är på väg söderut.
Växjö Lakers har åtta backar på kontrakt. Som ska bli nio eller tio. Per Hållberg är ganska kortfattad när han beskriver läget. Om diskussionerna med Växjö berättar han dock att de ännu inte utmynnat i något kontraktsförslag.
Fem mil söder om Växjö kommer inom kort dansken Philip Hersby att presenteras som nyförvärv i Tingsryds AIF.
– Jag trodde att vi skulle komma överens redan i?kväll men det drar ut ytterligare lite på tiden, sa sportchefen Anders Gustavsson vid 21.30-tiden på onsdagskvällen.
Philip Hersby är en late bloomer, en spelare som slagit igenom förhållandevis sent i karriären. I dag är han 26 år och kan se tillbaka på ett med beröm utfört VM i den danska landslagströjan.
Förutom en kort avstickare till Stuttgart i tyska tredje­ligan har Hersby uteslutande lirat klubblagshockey i hemlandet. Nu väljer han Sverige för första gången.
– Allsvenskan är en jäkligt bra serie och jag tror att Philip Hersby kommer att passa utmärkt i Tingsryd, säger Anders Gustavsson.
På ledarsidan väljer klubben att säga tack och hej till legendaren Larry Pilut som i sin roll som assisterande tränare överlevde sparkningarna av såväl Mikael Tisell som Kari Rauhahen under den gångna turbulenta säsongen.
– Vi tittar brett för att få in en riktigt kompetent kille utifrån som Jocke Fagervall kan ha nytta av. Vi har ett par namn som vi just nu jobbar med, berättar Anders Gustavsson.