Mullsjö gick på knock – och sänkte Växjö Vipers

En passiv start stod Växjö Vipers dyrt i hemmamatchen mot Mullsjö. 4–6 (1–3, 0–1, 3–2) slutade kvällens SSL-match inför 1 256 åskådare i Fortnox Arena.
växjö • Publicerad 24 januari 2018

Växjö kom till spel utan André Andersson. Å andra sidan gjorde Niklas Ramirez comeback efter en lång tids skadefrånvaro.

Vipers inledde förvånandsvärt energilöst - och efter 15 minuters spel var ställningen 0–3...

Växjö åkte på spelvändningar (inte tvärtom) och agerade passivt i defensiven.

Mullsjös förstalina med David Gillek, Rikard Eriksson och Anton Westlund fixade till de två första Mullsjömålen medan Isaac Rosén satte 0–3.

Mullsjös spelare jublar sedan Anton Vestlund gjort gästernas andra mål mot Växjö Vipers.Foto: Urban Nilsson

Växjö jobbade sig in i perioden mot slutet och Karljohan Ahlroth reducerade efter 18,05.

I andra perioden försökte Vipers driva upp tempot. Felix Göthberg kastades in i kedjan med Ludwig Persson och Jesper Sankell. Niklas Ramirez flyttades dessutom ner som back.

Men det var Mullsjö som fortsatte att kontrollera spelet. Gästernas gjorde också mittperiodens enda mål. Fint framspelad av Sebastian Palmqvist satte Isaac Rosén 1–4 efter 11,22 - alltså hans andra för kvällen.

Niklas Nordéns Växjö Vipers körde fast mot Mullsjö.
Niklas Nordéns Växjö Vipers körde fast mot Mullsjö.Foto: Urban Nilsson

Till och med när Vipers spelade powerplay i slutet av perioden var det Mullsjö som hade bollen mest. Först sedan Mullsjö blivit fulltaligt var det nära hemmamål, när Ludwig Persson sköt tätt utanför.

Efter en ny Mullsjöutvisning i början av tredje perioden kom dock 2–4. Stående bakom (!) målet lyckades Karljohan Ahlroth peta in en retur.

Efter det målet blev det fart på båda lagen. Mullsjös Kim Ganevik lurade Manuel Engel och drog in 1–5 efter 4,39.

Efter 6,27 föll Vipers back Eddie Granberg ihop på planen och fick halta ut sedan han fått vänster fotled lindad.

Eddie Granberg blev skadad i tredje perioden och tvingades utgå.
Eddie Granberg blev skadad i tredje perioden och tvingades utgå.Foto: Urban Nilsson

Skadan la ytterligare sordin på den redan ganska tama stämningen bland de 1 256 åskådarna i Fortnox Arena.

Men efter 12,17 fick hemmafansen jubla när Karljohan Ahlroth satte sitt tredje mål för kvällen. Men återigen replikerade Mullsjö snabbt, och vi skulle få en ny tremålsskytt – Isaac Rosén.

Isaac Rosén sänkte Väcjö Vipers. Här prickar han in sitt tredje mål bakom Eero Kosonen.Foto: Urban Nilsson

3–6 blev 4–6 efter 15,11. Filip Kjellsson gjorde målet, och Markus Jonsson fick sin andra assist för kvällen.

Efter 16,21 plockade Vipers ut Eero Kosonen första gången. Vipers tog även en sen timeout, men 4–6 stod sig matchtiden ut.