"Mycket som kan gå fel har gått fel"

Sport Artikeln publicerades

Efter att ha pustat ut i fem dagar efter att det allsvenska kontraktet säkrades i sista kvalserieomgången, är det dags för Tingsryd att ta nya tag inför nästa säsong.
– Vi försöker nu summera säsongen och ta fram recept på hur det ska gå bättre, säger Anders Gustavsson, sportchef i Taif.

Hur ser det receptet ut?
– Det är ganska många olika saker och bitar som ska bli bättre. Bland annat ska vi försöka bredda och försöka få in mer personal i föreningen som är villiga att vara med och arbeta för Taifs framtid.
– Mycket som kan gå fel har gått fel, men det är bara att lära av det, säger Anders Gustavsson.
I förrgår hade Tingsryds AIF styrelsemöte där man skissade på framtiden för det allsvenska hockeylaget.
– Vi ska försöka få in mycket egna talanger från närområdet. Bland annat spelare som har spelat i föreningen tidigare, säger Anders Gustavsson och nämner tidigare Taifjuniorer som Simon Dahl (Linköpings J20) och Adam Åkesson (Kallinge/Ronneby) som ska erbjudas chansen att visa var de går för under sommarträningen för att sedan slåss om platserna i A-truppen till hösten.
Tingsryd ska ha mycket folk med under sommarträningen för att få upp kvaliteten och konkurrensen.
– Vi kommer att ha som krav satt spelarna bor och tränar i Tingsryd så långt det är möjligt. Det finns givetvis undantag, som till exempel Bankelius som bor och pluggar i Växjö och därför måste pendla, säger Anders Gustavsson.

Just Henrik Bankeliusär den förste spelaren att skriva på nytt kontrakt.
– Jag trivs skitbra i föreningen och det ska bli jäkligt kul att få ta revansch på den gångna säsongen. Jag tror att det kan bli riktigt bra med Jocke Fagervall som nu får vara med och styra upp det från början av säsongen, säger den 24-årige forwarden som skrivit på ett plus ett år och går därmed in på sin femte säsong i Taif.
När det gäller spelartruppen i övrigt har målvakten Victor Tisell och backarna Christoffer Björklund, Juha Gustafsson och Robin Jacobsson kontrakt över 2012 och precis som övriga spelare ska Anders Gustavsson inleda samtal med dem.
En del kommer att erbjudas nya kontrakt, medan andra lämnar. Anders Gustavsson vill inte nämna några namn, men säger sig vara ute efter spelare med bra karaktär och är vassa skridskoåkare. Dessutom står en bra målvakt högt i prioritet.
Kommer Tero Leinonen erbjudas nytt kontrakt?
– Vi har inte fört något samtal än, men vi har andra alternativ som vi tittar på också.
Victor Tisell?
– Victor har ett kontrakt, men vi ska också ha en diskussion oavsett.
Apropå Tisell har den förre Tingsrydstränaren Mikael Tisell skrivit på för division 1-laget Kristianstad IK.