Annons

Niklas Nordén vill fortsätta bjuda på innebandygodis

Växjö Vipers ska fortsätta på den inslagna vägen.
En snabb och attraktiv innebandy ska göra livet surt för spelarna i Mullsjö.
– Vi i showbusiness och det får vi inte glömma, säger Växjötränaren Niklas Nordén.
Växjö • Publicerad 23 januari 2018 • Uppdaterad 24 januari 2018
Niklas Nordén är nöjd med hur hans Växjö Vipers spelar för tillfället.
Niklas Nordén är nöjd med hur hans Växjö Vipers spelar för tillfället.Foto: Lena Gunnarsson

Inför senaste matchen mot Höllviken utlovade Niklas Nordén att Växjö Vipers skulle bjuda på en fartfylld och rolig innebandy. Löftet infriades och Växjö körde över Skånelaget med hela 10–4.

– En riktigt go och energifylld match. Vi spelade verkligen ut. Spelarna hade bestämt att de skulle visa att de kan spela en riktigt bra innebandy och det gjorde vi verkligen. Det är jag väldigt nöjd med. Det är rätt lätt att säga till tidningen att vi ska spela snabbt, sedan är det spelarna som måste leva upp till det när vi väl kommer ut på planen, säger Niklas Nordén.

Annons

Med nio matcher kvar av SSL ligger Växjö Vipers fyra i tabellen på 45 inspelade poäng. Upp till trean Pixbo är det tre pinnar, men då har Mölnlyckelaget en match mer spelad.

Närmast för Niklas Nordéns mannar väntar Mullsjö på hemmaplan. Laget från Västergötland har spelat in 37 poäng och ligger sexa i serien.

En placering som säkert är en besvikelse för spelare och ledare i laget. Inför säsongen snackades det om en topplats efter att truppen rustats upp med stjärnorna Anton Vestlund och Rikard Eriksson. Men satsningen har alltså ännu inte gett önskad effekt.

Matcherna mellan Växjö och Mullsjö brukar bli tuffa och innehåller ofta en rejäl dos med känslor.

Niklas Nordén har planen klar för sig hur Mullsjö ska besegras den här gången. Det gäller helt enkelt att fortsätta på den inslagna och snabba vägen.

– Mullsjö har aldrig haft en bättre trupp på pappret men de har inte riktigt fått träff i spelet. Jag har nog aldrig sett dem spela med ett lägre försvarsspel än de har gjort i sina senaste matcher. Då känner jag att om det inte är vi som drar upp tempot, då blir det inget tempo i matchen alls. Jag ser hellre att vi förlorar och spelar en snabb innebandy än vinner bara för vinnandets skull. Det viktiga för oss är att spela en fröjdefull innebandy så att vi fortsätter att fylla Fortnox. Vi är i showbusiness och det får vi inte glömma.

Att du kan säga att en attraktiv innebandy är viktigare än att vinna, är det en lyx du kan ha nu när ni ligger högt upp i tabellen med en slutspelsplats inom räckhåll?

– Så klart kan det ha viss betydelse. Om vi hade slagits kring slutspelsstrecket hade vi också fått fokusera på att bara vinna innebandymatcher. Nu kan vi fokusera på att börja förbereda oss på ett eventuellt kommande slutspel. Det har vi inte kunnat säga tidigare säsonger redan i slutet av januari. Men det ska vi kunna hantera och klara av.

När det gäller truppen ser läget fortsatt ljust ut för Växjö. Ett stort glädjebesked är att Niklas Ramirez, som varit långtidsskadad, kan vara tillbaka mot Mullsjö.

– Det är vår tanke att han ska spela från start. Jätteroligt, säger Niklas Nordén.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons