Noll poäng för Lakers i Ängelholm

Växjö Lakers lyckades inte rubba Rögle på Skåneis. Inför 4346 åskådare i Lindab Arena blev det förlust med 3–6.
ÄNGELHOLM • Publicerad 1 november 2018
Linus Sandin är steget före Tuomas Kiiskinen.
Linus Sandin är steget före Tuomas Kiiskinen.Foto: AVDO BILKANOVIC

Roman Horák var tillbaka i Lakers efter tv matchers frånvaro och han tog plats som center mellan Austin Ortega och Tuomas Kiiskinen.

Kassen vaktades av Viktor Andrén och han fick en hel del att göra. Inte minst i den första perioden. Lakers öppnade starkt, men efter 3.45 svängde pendeln markant i samband med att Joel Persson visades ut för Lakers.

Ted Brithén hade två mäktiga avslut som Andrén räddade bra. Lakers höll undan men Rögle fortsatte trycka på och fick ytterligare ett läge i spel fem mot fyra. Andrén, med hjälp av offervilliga försvarsspelare, stretade åter emot.

Lakers hade svårt att komma igenom Rögles försvar och när Lakers åter fick spela fyra mot fem i slutet av perioden satt också till slut 1–0 bakom Viktor Andrén.

Kodie Curran drog till med ett backskott som Andrén inte hann uppfatta när han var totalt skymd i skottögonblicket.

Rögleledning efter första perioden var rättvist och 1–0 var till och med i underkant.

Efter bara 1.21 in på andra perioden satt 2–0 när Rögles Taylor Matson höll sig framme och styrde in Christopher Bengtssons passning från vänsterkanten efter en snabb kontring.

Strax därefter var Roman Horak nära att trycka in reduceringen till 2–1 när Lakers spelade powerplay för första gången i matchen.

Mål uteblev dock och det blev allt mer frustrerat i Lakerstruppen.

Rögle fick åter spela powerplay, varav 21 sekunder i fem mot tre. En sekvens Lakers lyckades reda ut, men 3–0 kom av bara farten när Ted Brithén, efter sju minuter spel, fick pucken i ena tekningscirkeln och sköt in den vid närmsta stolpen.

Växjö Lakers tog timeout och Sam Hallam såg allt annat än glad ut i båset.

Timeouten gav viss effekt.

Två minuter efter Rögles 3–0 reducerade Lakers till 3–1. Detta genom Pontus Netterberg som forcerade fram på högerkanten och hittade närmsta krysset. Det var hans första SHL-mål för säsongen.

11.53 föll 3–2 och det genom Austin Ortega som pangade på från håll och Justin Pogge hann inte få upp plockhandsken.

Rögle lyckades dock bryta det momentum som Lakers skaffat sig genom att åter utnyttja ett powerplay till mål. 4–2 styrdes in i mål av Linus Sandin som stod perfekt parkerad framför målet och mötte Ted Brithéns passning.

Lakers fick chans till kontakt i slutminuten av perioden när man fick spela fem mot fyra, men Rögle höll sin tvåmålsledning till tredje perioden.

Efter sju minuters spel i den tredje perioden fick Austin Ortega ledas av isen efter att ha skadat sig i en sammanstötning med Röglebacken Kodie Curran.

Lakers försökte nå i kapp, skapade ett par bra lägen, men saknade det rätta bettet samtidigt som Rögle vägrade vika ner sig.

Drygt halvvägs in på slutperioden fick hemmalaget åter chansen att spela powerplay, men den här gången höll Lakersboxen tätt.

Men i kölvattnet av Lakersutvisningen höll sig Simon Ryfors framme och styrde in femman för Rögle.

Där kändes matchen definitivt avgjord.

Lakers, som fram dit hade släppt in tre mål i boxplay och gjort noll mål i powerplay, fick viss upprättelse i special teams när Tuomas Kiiskinen höll sig framme och styrde in Janne Pesonens passning.

Tiden var därefter för knapp och trots ett tappert försök i sex mot fem, med plockad målvakt, blev det noll poäng för Lakers.

Rögle satte punkt för matchen med 6–3 i tom kasse av Leon Bristedt. Därmed tog Rögle en efterlängtad seger mot Växjö Lakers och tre viktiga poäng i bottenskiktet av tabellen där Rögle lämnar jumboplatsen och avancerar till 12:e plats, medan Lakers trillar från sjunde till åttonde plats.