Nordén på läktaren när Vipers föll i Uppsala

Skulle Växjö Vipers eller Storvreta utmana Falun om den översta platsen i SSL-tabellen? Svaret blev nedslående för Växjö Vipers som föll med 6–10 efter matchstraff på Johan Roos och tränaren Niklas Nordén förvisad till läktarplats.
uppsala • Publicerad 29 oktober 2017
Johan Roos fick matchstraff efter en hård tackling i matchen mot Storvreta. Avstängning kan vara att vänta för den tuffe Vipersbacken.Foto: Lena Gunnarsson

Växjö Vipers fick genomlida en av sina värsta perioder på länge under de 20 inledande minuterna. En utvisning på Jesper Sankell blev början på eländet. Snart hade Albin Sjögren utnyttjat det numerära överläget och när sedan Ted Nivestam gav bort bollen slog förre Vipersspelaren Valdemar Ahlroth in 2–0.

3–0 gjorde Robin Nilsbert direkt på frislag och 4–0 skedd efter en snabb omställning där Henrik Stenberg var sist på bollen. Väldigt lite stämde för Växjö Vipers i den första perioden och kylan och framför allt precisionen i de få vassa mållägen man fick saknades.

Andra perioden blev både bättre och sämre. Bättre, eftersom Vipers spelade bättre och var tätare bakåt. André Andersson svarade för 4–1-reducering efter en läcker straff. Sämre, eftersom disciplinen brast både på planen och i båset. Johan Roos satte in en hockeytackling på Storvretas Jimmie Pettersson med följde att Pettersson utgick skadad, Roos fick matchstraff liksom Storvretas målvakt Viktor Klintsten efter sitt agerande efter Roos tackling. Minuten tidigare gick topplocket även hos Niklas Nordén som visades upp på läktaren efter protester mot ett domslut.

Kaoset ökade i styrka när inbytte Storvretamålvakten Jacob Pettersson fick Cristopher Holmérs klubba över halsen och ett tag inte såg ut att kunna slutföra matchen. Men han återkom i spel efter ett par minuters vård.

Ett chansspelande Växjö Vipers knappade sedan in till 5–2 och 5–3 tidigt i tredje innan Storvreta gjorde fyra raka mål fram till 9–3, innan Växjö gjorde tre raka, samtliga i spel sex mot fem. Slutligen kunde Storvreta säkra tre poäng genom att sätta 10-6 i tom kasse.