Annons

Nu är det upp till bevis för Växjö IBK U

Vinna eller försvinna. Det gäller för Växjö IBK Utveckling i match två mot Lagan.
Växjö • Publicerad 20 mars 2018

– Ingen vill ta semester nu. Vi har betydligt mer att uträtta den här säsongen, säger Växjös tränare Ola Karlsson.

Spelarna i Växjö IBK U är revanschsugna efter förlusten senast.
Spelarna i Växjö IBK U är revanschsugna efter förlusten senast.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Den första matchen i det allsvenska innebandykvalet mellan Växjö IBK Utveckling och Lagan IBK blev en riktig rysare. Matchen gick till förlängning och där avgjorde Lagans Kristoffer Karlsson efter drygt en minut.

Annons

Det innebär att Ljungbylaget leder med 1–0 i matcher. Eftersom matchserien spelas i bäst av tre kan Lagan slå in matchbollen hemma i Innebandyhallen på onsdagskvällen.

- Vi kan inte bli bolltittande utan måste kliva in hårdare i situationer och ta mer initiativ, både med och utan boll. Vi måste sätta fart och försöka få en matchbild som vi trivs med. Senast lyckades Lagan att bromsa ner vår fart, säger Ola Karlsson.

En eventuell avgörande match tre spelas på lördag i Fortnox Arena. Vinnaren i den första kvalomgången ställs mot antingen Munka-Ljungby eller Olofström. Också det över tre matcher. Vinnaren i den kvalomgången spelar i allsvenskan nästa säsong.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons