Nu möter AIK-hjälten AIK

Sport Artikeln publicerades

Han är för alltid en AIK-hjälte. I morgon står namnet Kenny Pavey i motståndarens lag-uppställning. – Det kommer att bli en intressant match.

Det är faktiskt inte hans första match mot AIK. Kenny Pavey hann möta sin framtida klubb vid två tillfällen under sina sju inledande år i Ljungskile. Men matchen blir ändå väldigt speciellt. Sön-dagens match på Myresjöhus Arena blir den första efter sex framgångsrika år hos Solnaklubben.
–?Det kommer att vara konstigt för dem också att se mig kämpa mot dem. Det var en situation på Friends Arena tidigare under säsongen. När jag gjorde mål för Öster och målet kom upp på skärmarna började hela ståplats sjunga mitt namn. Det händer inte så ofta. Det visar respekten.
Hur minns du dina år i AIK?
–?Det är inget annat än bra tider. I vilken klubb du än spelar går det upp och ner, men i AIK var det så mycket upp att jag inte minns nedgångarna. Vi vann allt man kan vinna i svensk fotboll och jag hade sex fantastiska år. Jag har många vänner där, i och runt föreningen och är fortfarande nära spelare och folk runt klubben. Familjen bor fort- farande i Solna, säger Kenny Pavey som missade Östers fredagsträning eftersom han och dagens AIK-trupp besökte Ivan Turinas begravning i Kroatien.
Topptippade AIK har haft en turbulent start på säsongen, framför allt på grund av målvaktens bortgång. Bara dagar efter den tragiska händelsen spelade laget mot IFK Göteborg hemma på Friends Arena. Kenny Pavey var på plats.
–?De var så mycket bättre än Göteborg. Jag vet inte om det var tillfället eller något annat, men det var en av de bästa insatserna jag sett AIK göra på länge. Martin Mutumba var fantastisk och det var en av hans bästa matcher sedan 2009. Det var verkligen en hög prestation och jag trodde de skulle fortsätta dominera som många trodde i början av säsongen. Mot Kalmar släppte de garden och blev straffade. De kommer att vara starka på Friends när de har den vinsten bakom bältet, men på resande fot kommer de att ha problem. Det är något vi förhoppningsvis kan dra fördel av.
AIK:s säsong har varit en berg-och-dalbana har Öster har också upplevt både framgång och motgång under de inledande omgångarna. Efter en fin start har laget nu fyra raka förluster i allsvenskan. Efter 0–1 hemma mot Åtvidaberg i måndags fanns få glädjeämnen.
– Vi har tappat våra idéer. Om det beror på att vi är nervösa eller ändringar eller något annat är det något vi måste hitta tillbaka till. Vi vet hur vi ska spela och hur vi tränat under försäsongen, säger Kenny Pavey som hoppas att laget hittar tillbaka till det spel de levererade under 2–0-vinsten mot Häcken. Där gjorde britten sitt första allsvenska mål för Öster.
–?Det var vår bästa match hittills och det är något vi måste hitta tillbaka till. En bra start ger energi och fokus och vi får publiken bakom oss. Ibland har du de här upp- och nedgångarna. Det är då de riktiga karaktärerna visas.
”Det kommer att vara konstigt för dem också att se mig kämpa mot dem.”