Nu slipper Taif två playoff

Sport Artikeln publicerades

Tack vare vinsten i allettan slipper Tingsryds AIF spela playoff 1 och 2 inför kvalserien till hockeyallsvenskan.
Taif går in först i playoff 3 som startar lördagen 13 mars. Samma fördelar har Kiruna och Huddinge, som också blev allettanvinnare, och Enköping som blev bästa tvåa.

– Nu ska vi vila fredag, lördag och söndag innan vi sätter igång träningen och förbereder oss inför playoff 3, säger Tingsryds tränare Mikael Tisell som inte bestämt om hans lag ska spela någon träningsmatch under matchuppehållet.
– Jag ska ha ett snack med laget under fredagen, men jag tror inte att vi kommer att spela någon match. Jag tycker inte att uppehållet blir så förfärligt långt, dessutom vimlar det inte precis om tänkbara motståndare.
För lagen som lirade avslutningsmatcher i allettan i går och tog sig vidare till playoff 1 blir det tätt mellan givarna. Första playoffomgången avgörs nämligen redan i morgon. Då möts Karlskrona–Nybro, Tranås–Olofström, Visby/Roma–Nyköping, Valbo–Arboga, Sollefteå–Piteå och Boden–Hudiksvall.
Vita Hästen och Asplöven, tabelltvåor i allettan södra respektive norra, går in i playoff 2 där de blir två av de fyra högst rankade lagen. Det ger fördel av att börja borta och få en eventuell tredje och avgörande match hemma.
I playoff 3 är det fri lottning. Samtliga nämnda lag kan alltså bli motståndare till Tingsryd.