Ny derbykamp väntar mellan Troja och Taif

Ljungby Artikeln publicerades
Trojas Johan "Bois" Andersson är skadad och missar träningsmatchen mot Tingsryd.
Foto:Mikael Svensson
Trojas Johan "Bois" Andersson är skadad och missar träningsmatchen mot Tingsryd.

Tingsryd förlorade säsongens första derby mot Troja/Ljungby.

På fredagen finns det chans till revansch.

– Vi åker dit för att vinna, säger Taiftränaren Magnus Sundquist.

För en vecka sedan möttes Tingsryd och Troja/Ljungby i det första av många derbyn under säsongen. Och det blev Troja som knep den första skalpen i en grinig och allt annat än välspelad träningsmatch i Nelson Garden Arena. Matchen slutade 4-2 till Pelle Svenssons gäng.

– Jag tycker att vi tog en rättvis seger, även om det inte var en bra match, säger Trojatränaren.

Hur viktigt är det att visa musklerna mot Tingsryd, trots att det bara en träningsmatch?

– Vi visar gärna musklerna mot Tingsryd, definitivt.

Hur tycker du ni har sett ut under försäsongen?

– Det ser gediget ut. Vi har inga stjärnor direkt, däremot har vi en grupp som kommer att jobba väldigt hårt och vi har fyra linor som kommer göra det bra.

Nu finns det chans för snabb revansch för Tingsryd. Lagen ställs nämligen mot varandra igen redan på fredagskvällen i Ljungby Arena. Matchen är en del av försäsongsturneringen Silverstone Cup.

– Det ska bli kul att åka och spela cup och fortsätta bygga på vårt spel. Sedan är det alltid roliga matcher mot Troja, säger Tingsryds tränare Magnus Sundquist.

Finns det någon revanschkänsla i dig från förlusten senast?

– Nej sådant där orkar jag inte hålla på med den här tiden på året. Men vi åker dit för att vinna matchen och för att vinna på lördag. Vi ska ut och prestera och har vi chans att vinna ska vi ta den.

I Troja/Ljungby är det definitivt att Johan "Bois" Andersson missar derbyt. Han går med gipsad hand efter att ha fått en puck på sig i senaste matchen mot Tingsryd. Trojas poängkung blir borta drygt en månad och missar med stor säkerhet premiären i allsvenskan.

I Tingsryd saknas Simon Karlsson på grund av fotskada.

Övriga två lag i Silverstone cup är Oskarshamn och Vita Hästen, som också möter varandra under fredagen. Segraren i den matchen spelar final på lördagen mot segraren i Troja/Ljungby-Tingsryd. De två övriga får göra upp om tredjepriset.