Ny krigarinsats gav Tingsryd tredje raka segern

En ny 60 minuter lång disciplinerad insats gav Tingsryds AIF sin tredje raka seger i Hockeyallsvenskan. Hemma mot Vita Hästen blev det 4–1 (0–0, 2–1, 2–0) inför 1542 åskådare i Nelson Garden Arena.
tingsryd • Publicerad 27 oktober 2017
Jacob Dahlström har kontroll på pucken i matchen mot Vita Hästen.
Jacob Dahlström har kontroll på pucken i matchen mot Vita Hästen.Foto: Lena Gunnarsson

Om det första perioden finns det inte speciellt mycket att skriva hem om i spänningssyfte. Det var 20 minuters jämn kamp mellan två lag som hade defensiven som högsta prioritet. Den farligaste målchansen var faktiskt en icke-målchans, Alexander Petterssons skott i mål som kom en sekund efter periodens slutsignal.

Det hände desto mer i andra perioden. Ett fortsatt krig och slit från Tingsryd gav powerplayspel och där kunde Filip Owesson pricka in 1–0 till de grönvita. Målet gav en rejäl boost åt Tingsryd som fortsatte att checka hårt och högt och, när väl pucken vunnits, trycka på hårt för ytterligare mål. Så såg det ut när Mikael Frycklund gjorde 2–0; bra presspel under en lång sekvens, en vunnen puck av Frycklund och ett par skär in i banan senare sköt han 2–0.

Tingsryds nyaste spelarförvärv Brian Salcido är ännu inte spelklar, men presenterades för hemmapubliken strax före match.Foto: Lena Gunnarsson

Vita Hästens beryktade powerplay vållade Tingsryd bekymmer. Tre gånger lyckades Taif hålla undan men på det fjärde försöket smällde det rejält när Mattias Kalin drog upp 2–1-reduceringen. Därefter hade Tingsryd ett par ytterligare lägen att sätta trean men misslyckades.

Tredje perioden kom direkt in i ett för matchen avgörande skede. Vita Hästen hade först en dubbelchans fram till kvittering, men Niklas Rubin svarade för två fantastiska räddningar. Sekunderna senare stack Tingsryd upp i banan. Mats Fröshaug letade sig in framför kassen och styrde snyggt in Mikael Frycklunds skott i mål och det var 3–1.

Vita Hästen försökte sedan resa sig men kom inte längre än till en press mot Taifkassen med utplockad målvakt under sista två minuterna. När Tingsryd sedan snodde pucken la Hannes Johansson in 4–1 i den tomma Hästenkassen.