Ny Österseger – har gjort sju mål på två matcher

För första gången i år har Öster vunnit två raka matcher. 3–0-segern hemma mot Norrby följdes i kväll upp med en 4–2-seger borta mot Gefle, sedan fyra olika Österspelare gjort mål.
gävle • Publicerad 16 juni 2018
Måljubel i Öster. Här sedan Simon Helg gjort andra målet borta mot Gefle.
Måljubel i Öster. Här sedan Simon Helg gjort andra målet borta mot Gefle.Foto: Andreas Nilelind

Matchen såg ut att få en trist Österstart när Fredrik Lundgren kolliderade med stolpen i samband med en hörna.

Smällen i ryggen var dock inte värre än att ”Lunkan”, efter en lägre tids behandling, kunde resa sig och spela vidare.

Efter elva minuter tog Öster ledningen. Mattias Pavic slog ett perfekt inlägg och Dragan Kapcevic gjorde en lika perfekt löpning in mellan Gefles mittbackar. ”Super-Dragan” avslutade med en säker nick för 1–0.

Östers 2–0-mål, efter 26 minuter, påminde en hel del om första målet. Den här gången slog Stefan Karlsson ett fint inlägg från andra kanten. Simon Helg hittade in mellan hemmalagets mittbackar och nickade in 2–0.

Efter en dryg halvtimme fick Gefle frispark strax utanför straffområdet. Erik Törnros skruvade den i stolpen och Jepser Florén höll sig framme på returen.

Men Gefle hann inte få nödvändig energi av reduceringsmålet eftersom Öster gjorde 3–1 bara tre minuter senare.

Mattias Pavic fick bollen på straffområdesgränsen och satsade på ett skott som gick mellan benen på Geflebacken Netan Sansara och in i mål.

Mattias Pavic svarade för ett mål och en målgivande passning.
Mattias Pavic svarade för ett mål och en målgivande passning.Foto: Andreas Nilelind

I paus tvingades Jonathan Drott utgå på grund av skada. In kom Lars Fuhre.

Efter 58 minuter reducerade Gefle aningen turligt till 3–2 när ett Anton Kralj-skott ändrade riktning på Månz Karlsson och ställde Robin Malmkvist i Östers mål.

Men precis som efter Gefles reducering i första halvlek replikerade Öster direkt. Två minuter efter 3-2 kom 4–2.

Simon Helg svarade för ett starkt förarbete på västerkanten och spelade in bollen till David Johannesson som helt ”ren”, bara några meter från mål, inte gjorde något misstag.

Efter 67 minuter bytte Öster ut Mattias Pavic mot Calle Johansson.

Tio minuter före slutet hade Gefle en bra chans men Jesper Floréns höger yttersida smet precis utanför Malmkvists högra stolpe. Å andra sidan var Östers Dragan Kapcevic ännu närmare att näta fem minuter senare.

Under slutminuterna spelade Öster av matchen hur säkert som helst.