Annons

Orange revolution i Växjö Lakers

"Röda, gula, blå och VLH".
Snart blir Växjö Lakers ramsa inaktuell.
Orange blir nämligen den dominerande färgen när klubben byter logga.
Sport • Publicerad 19 april 2011
Växjö HC:s Mikael Bjerdahl i matchdräkt anno 1995. Notera den blå-orangea färgmixen på dräktens nedre del. Arkivfoto
Växjö HC:s Mikael Bjerdahl i matchdräkt anno 1995. Notera den blå-orangea färgmixen på dräktens nedre del. ArkivfotoFoto: 
Björn Karlsson och Jeremias Augustin är två levande varumärken i Växjö Lakers. Snart skrotas varumärket under dem.
Björn Karlsson och Jeremias Augustin är två levande varumärken i Växjö Lakers. Snart skrotas varumärket under dem.Foto: Lena Gunnarsson

Några år efter starten 1997 bytte klubben logga till en rödgulblåa sköld bakom orden Växjö Lakers Hockey.

Nu är det snart slut med det.

Annons

– Jag kan bekräfta att vi tittar på en ny logga. I mitten av maj hoppas vi kunna presentera hela vårt koncept. Det gäller allt från matchdräkter, brevpapper och visitkort, berättar Växjö Lakers vd och avgående ordförande Anders Öman.

En enhällig styrelse beslutade redan i januari att klubba införandet av ett nytt varumärke. Enligt Anders Öman kommer den nya dräkten och loggan att domineras av färgerna blått och orange. Färgvalet har inspirerats av föregångaren Växjö HC, som bland annat hade blått och orange färg i loggan och på matchdräkten.

– Vi strävar efter att få ett tydligare varumärke och vill äga en egen färg. Något som kan ge ett stort signalvärde. Anledningen till att vi inte kan presentera loggan än är att vi först måste få godkännanden för användande av såväl färg som symbol, säger Anders Öman.

Hur kommer symbolen att se ut?

– Det vill jag inte säga ännu, men när det gäller loggans utseende kommer vi inte att överge skölden.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons