Öster åkte på tredje raka nederlaget

I en ganska chansfattig match på Gamla Ullevi fick Öster se sig besegrat för tredje matchen i rad. Örgryte gjorde matchens enda mål och passerade Öster i superettantabellen.
Göteborg • Publicerad 9 september 2018
Jonathan Drott och Öster hade svårt att vinna mark i bortamatchen mot Örgryte på Gamla Ullevis gräsmatta.Foto: Andreas Nilelind

Oliver Silverholt och Stefan Karlsson var tillbaka efter avstängningar senast och tog plats på varsin ytterbacksplats. I övrigt var Östers leva intakt med senaste matchen mot Falkenberg.

Tränaren Christian Järdler var ett osäkert kort inför matchen på grund av sin hälseneoperation, men med högerbenet i i gipspaket dirigerade han sina mannar från sidlinjen.

Den första halvleken bjöd på rätt mycket ställningskrig på mittplan och inget av lagen förmådde att skapa några riktigt heta målchanser. Örgrytes Daniel Paulsson hade två bra skott som båda gick tätt utanför Robin Malmkvists stolpar.

Gabriel Altemark Vanneryr hade också en framstöt från nära håll, men Malmkvist hann med att rädda det som var första halvlekens enda avslut på mål.

Bästa läget för Öster fick skyttekungen Dragan Kapcevic när han nådde på Simon Helgs inlägg med huvudet, men nicken var missriktad och gick över hemmamålet.

I den andra halvleken öppnade spelet upp sig mer och Calle Johansson, som byttes in i stället för David Johannesson i pausen, visade sig på bra spelhumör och var inblandad i mycket av det som Öster skapade framåt.

Framförallt minns vi Johanssons inlägg till Liridon Silka, som ensam i straffområdet, avslutade mot nål, men hemmamålvakten Stojan Lukic hann slänga sig ner och räddade vid sin högra stolprot.

Strax därpå, i den 78:e minuten kom ÖIS fram på vänsterkanten och Diego Montiel spelade fram Daniel Paulsson som placerade in 1–0 till vänster om Robin Malmkvist.

Öster försökte nå en kvittering, men ÖIS höll spelet uppe bra. Det var först på tilläggstid som Öster skapade en rejäl press mot hemmamålet. Calle Johansson var nära 1–1, liksom inbytte Joao Pedro. Men 1–0 stod sig och Öster åkte därmed på tredje raka förlusten och passeras av Örgryte i tabellen.