Öster kom undan med ett nödrop

Öster levde farligt på Landskrona Idrottsplats när Växjölaget vann med 3-2. Landskrona hade två ramträffar i andra halvlek.
Landskrona (Från Smålandspostens utsände) • Publicerad 1 juli 2018
David Johannesson i Öster får perfekt träff.

Förutsättningarna talade för Öster.

Christian Järdler, tränaren, hade samtliga tillgängliga och laget hade tre förlustfria matcher bakom sig.

Landskrona, parkerat precis över det negativa kvalstrecket, har blandat och gett i superettan och kom till spel med bittra uddamålsförluster.

De första tio minuterna var händelsefattiga.

Men i den elfte minuten fick hemmapubliken jubla. Adi Nalic slog en hörna, fick tillbaka bollen, och provade med ett nytt inlägg. Framför mål dök Måns Ekvall upp och nickade bollen i mål.

I 24:e minuten var det kvitterat. Simon Helg svarade för en bra prestation när han först drog en back och sedan fick iväg ett skott. Bollen slog på en Landskronaförsvarare och gick i en båge över målvakten Amr Kaddoura och in i mål.

Strax efter var det dags igen för Amr Kaddoura att hämta bollen i egna nätmaskorna.

Landskrona felpassade i uppspelsfasen och bollen hamnade hos David Johannesson som elegant skruvade den i mål.

I övrigt var det chansfattigt under den resterande halvleken, där Östers Stefan Karlsson drog på sig en varning efter att ha fällt en motståndare långt upp i planen.

Landskrona kom fram fint på kanten genom Adi Nalic, men i avslutningsfasen var det sämre ställt.

Andra halvlek blev en rysare. Direkt hade Landskrona en boll på Östers mållinje och Viktor Svensson en nick i ribban. Öster var illa ute.

I 74:e minuten kom inte 2-2 som någon överraskning när Sean Okoli nickade in bollen.

När Landskrona låg på för ett segermål kunde Östers Dragan Kapcevic iskallt kontra in segermålet, 2-3. Då återstod fem minuter.