Öster och Athletic Eskilstuna kryssade

Det bjöds inte på någon stor fotbollsunderhållning när Öster och Athletic Eskilstuna möttes inför 1 628 åskådare på Myresjöhus Arena. Söndagens superettanmatch slutade 0–0.
Växjö • Publicerad 24 juni 2018
Östers målvakt Robin Malmkvist gjorde en kanonräddning när Athletic Eskilstunas Samuel Nnamani avslutade i friläge i första halvlek.Foto: Lena Gunnarsson

Den första halvleken var ingen spelmässig höjdare. Athletic Eskilstunas bollskickliga spelare bjöd dock på ett bra passningsspel emellanåt.

Det var också Athletic som skapade de hetaste målchanserna före paus. I den 13:e minuten fick Samuel Nnamani ett bra läge efter att Östers ytterback Oliver Silverholt tappat boll inne i eget straffområde. Samuels skott tog dock i nätet utanför Robin Malmkvists vänstra stolpe.

Bara minuten senare hade Ousmane Camara ett fräsande distansskott som tog klockrent i stolpen till vänster om Östermålvakten.

I den 36:e minuten blev Samuel Nnamani frispelad, men då avvärjde Robin Malmkvist med en vältajmad utrusning och vass parad.

Öster spelade till sig tre hörnor, men förmådde inte skapa några målchanser värt namnet.

i början av andra halvlek uppstod två straffsituationer där domaren Victor Wolf friade vid båda. Eskilstunas Alexander Michel ville ha straff i den 52:e minuten och bara två minuter senare var Michel nära att orsaka en straff till Öster då han ryckte i David Johannessons ena arm.

I den 69:e minuten kom den första stora Österchansen. David Johannesson, frispelad av Stefan Karlsson, hade då ett stenhårt stolpskott till höger om målvakten Gianluca Curci. Efter avslutet fick Öster en frispark sedan domaren avvaktat när Johannesson stormade fram. Frisparken sköt Simon Helg, men hans hårda skott nickades bort av en försvarare.

I den 85:e minuten hade David Johannesson ett hårt distansskott som gick över målet.

Bara några sekunder före slutsignalen fick David Johannesson en ny vass chans efter att en Eskilstunaspelare halkat och gett David ett friläge. Gianluca Curci räddade skottet.