Öster segrade i hemmapremiären

Sport Artikeln publicerades
Måljubel. David Johannesson visade vägen till tre Österpoäng med sina två mål.
Foto:Lena Gunnarsson
Måljubel. David Johannesson visade vägen till tre Österpoäng med sina två mål.

Öster följde upp premiärsegern i Falkenberg med att plocka tre nya poäng i hemmapremiären mot Syrianska.

3529 åskådare på Myresjöhus Arena fick se Öster vinna med 2–1 (1–1).

Öster startade med exakt samma lag som i premiären mot Falkenberg.

Efter en beskedlig inledning på matchen där Syrianska var aningen hetare, tog Öster ledningen med 1–0 i den 16.e minuten. Som en blixt från klar himmel hittade Jonathan Levi fram med en perfekt avvägd djupledsboll till David Johannesson som inte gjorde något misstag när han kom fri med målvakten Dwayne Miller och avslutade kliniskt.

Målet gjorde att Öster lyfte sig markant och tog över initiativet på planen.

Johannesson var nära att nicka in sitt andra mål när han nådde högst på en frispark slagen av Levi.

I den 34:e minuten var Levi nära att sätta 2–0 när han slog en kanonfrispark mot ena krysset, men Miller i målet stod för en bra aktion när han tippade bollen till hörna.

På tilläggstid fick Syrianska en frispark till höger om Östers straffområde och den nickade Mattias Liljestrand in i målet utom räckhåll för Robin Malmkvist i Östermålet.

I öppningen av den andra halvleken sköt Sebastian Crona klockrent i stolpen, men sedan tappade Öster lite initiativ, dock utan att släppa till något i defensiven.

I den 67:e minuten stod nämnde Crona för en bra aktion när han vann boll centralt och jobbade hemåt för att slå en lång passning mot David Johannesson.

Syrianska målvakt Dwayne Miller hann dock emellan och nickade undan bollen. Sedan fortsatte Miller framåt i planen och övergav sitt mål.

Det tackade Öster för och Jonathan Drott slog en lyra fram till Johannesson som dundrade in bollen i öppet mål.

I den 69:e minuten fick Lars Fuhre göra debut i Östertröjan när han bytte av Jesper Lövdahl och tog plats offensivt till vänster.

Fuhre visade stort lugn på planen vilket för övrigt hela Österlaget gjorde och det var närmare 3-1 än 2–2 på slutet.

Plusvarianterna i Öster var många den kylslagna kväll. David Johannesson levererade två mål, men den store liraren var Sebastian Crona som var överallt på lanen och gjorde allt rätt.