Österback klar för spel i allsvenskan

Växjö Artikeln publicerades

Efter en tids spekulationer är det klart. Fritiof Björkén lämnar Öster för spel i Brommapojkarna – och allsvenskan.

Fritiof Björkén har gjort sitt i Östertröjan.
Foto: Lena Gunnarsson
Fritiof Björkén har gjort sitt i Östertröjan.

– Jag hade några allsvenska alternativ och det var det här som kändes bäst till slut. Jag har fått en bra uppfattning av klubben. Det känns som rätt steg för mig, säger Fritiof Björkén till Smålandsposten.

Den 26-årige högerbacken kom till Öster från Lunds BK inför säsongen 2015. I Växjöklubben har Fritiof Björkén under tre säsonger ofta ägt högerkanten både offensivt och defensivt. Totalt har det blivit 76 seriematcher i den röda Östertröjan. På dessa matcher har han hunnit med att göra åtta mål.

Årets starka debutsäsong i superettan har inte gått obemärkt förbi och flera gånger har det rapporterats om att allsvenska klubbar visat intresse för Björkéns tjänster.

Kontraktet med Öster gick ut efter säsongen och nu är det klart att det blir spel i allsvenskan för ytterbacken. Brommapojkarna vann superettan och tar därmed steget upp i Sveriges högsta fotbollsliga.

– Klart det är tråkigt att lämna Öster. Jag har trivts jättebra i klubben och kommer att sakna den. Men nu är det här ett val jag har gjort och kan inte ångra det. Jag ville ta chansen att spela i allsvenskan, säger Björkén.

BP är nöjt med sitt nyförvärv.

– Vi får in superettans bästa högerback, säger Daniel Majstorovic till BP:s hemsida.

Kontraktet med Brommapojkarna är skrivet till och med 2019.

– Vi förstår Fritiofs val av allsvenskt spel och önskar honom all lycka framöver, säger Östers sportchef Matias Concha till Östers hemsida.