Österseger efter sent målkalas

Växjö Artikeln publicerades
Simon Strand och Robin Östlind kämpar på i blötan.
Foto:Ana Osap
Simon Strand och Robin Östlind kämpar på i blötan.

3-0 kan tyckas se ut som en säker seger. Det var det inte. Trots det tog Öster ändå tre poäng hemma mot Åtvidaberg på ett dyblött Myresjöhus Arena.

Med dyblöt plan, regn som föll tungt från himlen och ett åskoväder som mullrade över Myresjöhus Arena var det först oklart om det alls skulle bli någon matchstart. En halvtimme efter utsatt tid var de dock igång och trots allt annat än optimala förutsättningar med tanke på underlaget var det Öster som öppnade starkast.

Den mest gångbara kombinationen för de rödblå var inlägg från Mattias Pavic på en framstormande Admir Bajrovic, som dagen till ära fick chansen från start. Två, tre lägen var vad han orkade med innan mållägena började avta från Växjölagets sida ungefär 25 minuter in i första halvleken.

Under den tiden hade också Åtvidaberg hunnit skapa vad som skulle komma att bli halvlekens bästa målchans. Simon helg skickade iväg ett inlägg från väster mot Teddy Bergqvist mitt framför Robin Malmkvist i Östermålet. Regnet gjorde dock att bollen rann iväg och istället för bollen så var det Teddy själv som gled in i målet.

Efter detta var det alltså inte mycket fotboll att skriva hem om från något håll. Åtvidaberg fortsatte försöka hitta in från sin vänsterkant och Jonathan Drott fick drog iväg några skott från långt håll, men där slutade det roliga.


I andra halvlek upphörde regnet, men det lite slarviga spelet fortsatte. Som i första halvlek hade Öster de flesta chanserna till en början, men inte några högkvalitativa lägen. Det var först när Bajrovic fick ett frisparksläge bara någon meter utanför straffområdet som man kunde ana ett mål, där hans skott gick precis över ribban.

Bajrovic skulle dock få revansch då han i den 62:a matchminuten kunde lägga upp bollen på straffpunkten. Det var Fritiof Björken som hade stuckit fram på högerkanten och blev omkullvält som gav honom det läget. Väl där blev det ett resolut skott, placerat vid vänstra stolpen och Bajrovic gav Öster ledningen, 1-0.

Underläget gick Åtvidaberg att vakna till som efter det allt mer parkerade spelet utanför Östers straffområde. De skapar också två riktigt farliga lägen, som båda slutar på samma sätt, en offsideavblåsning. Först är det en djupledsboll som bara precis hinner räddas av Robin Malmkvist i mål. Vid nästa läge är bollen faktiskt i mål och så väl spelarna som tränarna hinner jubla i några sekunder innan de får se att målet har vinkats bort.

I matchens slutminuter stänger dock Öster matchen, och det rejält. David Johannesson, inbytt istället för Bajrovic, nickar först in ett långt inlägg från Kapcevic, fint placerad vid bortre stolpen där Gustav Jansson i mål inte hade någon chans att rädda.

Några minuter senare är det på ett läge han och Lars Fuhre skapar som bollen hamnar i mål. De kommer båda mot en ensam back, Johannesson får bollen precis vid fötterna in bakom backen och tar då till med ett rejält skott som inte heller det kan räddas av Jansson.

Resultatet må inte vara rättvisande sett till matchbilden, men en säger och tre till slut säkra poäng hamnar till slut i Växjölagets förvar.