Östertalang till Chelsea för provträning

växjö Artikeln publicerades
Ett spännande fotbollsäventyr väntar för Östertalangen Mubaarak Nuh, som tillbringar nästa vecka på storklubben Chelseas akademi för provträning.
Foto:Privat
Ett spännande fotbollsäventyr väntar för Östertalangen Mubaarak Nuh, som tillbringar nästa vecka på storklubben Chelseas akademi för provträning.

Engelska storklubben Chelsea FC har fått upp ögonen för 15-årige Österspelaren Mubaarak Nuh. Nästa vecka åker Mubaarak till Londonklubbens akademi för att provträna.

Det var i samband med LF Cup i Växjö förra månaden som en av Chelseas scouter i norra Europa, förre Ljungskilespelaren och tränaren David Wilson, fick upp ögonen för den offensive Österspelaren.

Mubaarak Nuh är vänsterfotad och duktig en mot en. Han har bra bollbehandling, kan tempoväxla och är dessutom duktig i spelet utan boll.

– Efter LF Cup kallade Wilson mig, Mubaarak och Sara Lennqvist (lärare och mentor för unge Nuh) till ett möte. Vi fick ett väldigt proffsigt intryck av den engelska klubben och nu är det klart att Mubaarak och Sara ska åka över till England, säger Peter Wibrån, akademi- och ungdomsansvarig i Östers IF.

Mubaarak Nuh är född i Somalien. Han kom till Sverige som sexåring och har FC Växjö som moderklubb. Han har även gjort ett kortare gästspel i SUFstar.

I Östers IF har Nuh spelat både anfallare, yttermittfältare och central mittfältare. Han kom till ÖIF för ett drygt år sedan.

– Chelsea är, precis som vi, måna om att Mubaarak går ut nian här i Sverige innan det evenutellt kan bli aktuellt med någon övergång, säger Wibrån.

De senaste unga Österspelarna som kände sig för i en utländsk proffsklubb var Jonatan Rehnström och Otto Eriksson. Den gången var det tyska Hansa Rostock som bjöd in.

Besöket ledde dock inte till några övergångar. Rehnström spelar nu i Älmeboda/Linneryd och Eriksson i IFK Värnamo.