Östertjejer kom till korta

Sport Artikeln publicerades

Östers damfotbollstjejer stötte på ett övermäktigt motstånd i den historiska första matchen i nya elitettan. Sundsvall vann helt välförtjänt med 3–0 på Myresjöhus Arena.

– Vi förlorade mot ett bättre lag, erkände Östertränaren Marie Bengtsson utan omsvep.

Öster gjorde ingen bra insats. Tre avslut i första halvlek var det enda Öster skapade i anfallsväg. Närmast mål var Nellie Karlsson och Erika Gabrielsson. Nellie lyfte en boll från distans som gick både över målvakten Josefin Halvarsson och tätt över ribban. Erika stal en boll för mittbacken Kajsa Nordmark och sköt sedan i bra läge. Sundsvallsmålvakten var dock på sin vakt.

Efter paus hade inte Öster ett enda avslut på mål. Och det berodde både på att det egna spelet var dåligt och att Sundsvall var bra.
– Det märktes på tjejerna att det var premiär med allt vad det innebär. Det fanns nog både en nervositet och en osäkerhet på var vi stod i förhållande till ett lag som Sundsvall, sa Marie Bengtsson.

Som om inte förlusten var nog drabbades Öster också av två skador. Otursförföljda Matilda Hasselgren tvingades utgå knäskadad efter en dryg halvtimme och med kvarten kvar lämnade Nellie Karlsson planen på grund av skada.

Sundsvalls mål kom i 23:e, 58:e och 90:e minuten genom Mona Fahlberg, Linda Sjödin på straff och Ida Brännström. Ingen Österspelare förtjänar något extra beröm för premiärinsatsen.

116 betalande åskådare såg matchen på en minst sagt kylslagen Myresjöhus Arena.