Ottosson slutar som huvudtränare

Sport 2010-07-08 | Uppdaterad 2010-07-08

Andreas Ottosson lämnar uppdraget som huvudansvarig för Öster. Kollegan Ludwig Ernstsson tar över.


Andreas Ottosson lämnar uppdraget som huvudtränare för Östers a-lag. Kollegan Ludwig Ernstsson tar över.

LäS MER


0–3-förlusten mot Trollhättan i måndags blev därmed Andreas Ottossons sista som huvudtränare.
– Det är det sportsliga resultatet och privata skäl som ligger till grund för mitt beslut, på det här sättet hoppas jag att vi kan få in en ny röst och ny energi i laget, säger Andreas Ottosson i ett pressmeddelande.

Ny tränare i a-laget blir Ludwig Ernstsson. Han har tidigare varit assisterande till Ottosson. Han får hjälp av Christian Stridh som tidigare under säsongen tränat tipselitlaget. Andreas Ottsson kommer nu att leda U21-laget under resten av säsongen.Kommentarer

 • Förvånad?

  Jaha!
  Då börjas det igen......!


 • Tack Otto!

  Tack för denna tiden Otto, vet att du har ett stort Österhjärta!


 • Tyvärr

  Det kommer inte att bli bättre för det.
  Dem är för dåliga fotbollsspelare helt enkelt.
  Räcker inte till på den här nivån


 • Bra initativ men det räcker inte...

  Stort av Ottosson att stiga åt sidan men det känns som att försöka tömma en spann med en sil. Det måste in nytt blod, någon spelarna har respekt för någon som får dem att kämpa om sin plats i laget.....


 • Uppgivenhet

  och detta kommer innebära för Öster? Det blir varken bättre eller sämre med att kicka tränaren. Det är ju i alla led som det brister för spel på näst högsta nivån i Sverige. För att Öster ska kunna hålla sig kvar i SE så behövs det förstärkning i alla led, admin, tränare och spelare.
  Det tror jag iallafall.


 • tack

  tack för tiden ,,, Ottosson....jag hoppas att det bli bättre för öster


 • titta lite längre!

  det gjorde ni ju alltid förr,och tog tränare med pondus och kunnande.


 • Helt rått

  Felet är väl att tränarna kommer från egna leden finns det någon annan eltklubb som har detta ?


 • Starkt jobbat

  Det är styrka att lämna in som du gör Andreas Ottosson, kanske skulle några spelare bytas ut också när man ändå håller på.
  Lycka till


 • Öster

  Tycker att spelarna skall ta sitt ansvar också Man kan ju begära på den nivån att man skall jobba på matcherna . otto kan väl inte springa åt spelarna.


 • Styelsen

  All heder till dig Otto som slutade efter din urusla insats. Men ÖSTER´s styrelse vad håller ni på med? Karl var ju inte ens när att klara uppgiften och NI har fortfarande INTE TAGIT TAG I PROBLEMET??? Det är Ni som ska skämmas idag!


 • Slutar

  Väntar bara på att ordföranden ska ta sitt
  förnuft till fånga och sluta. Hörde radio
  intervjun med honom. Måste vara ett skämt
  med de uttalanden han gjorde. Vet han över
  huvud taget hur det fungerar i fotbollsvärlden?


 • avgå

  Om det är någon som ska avgå så är det "sportchefen".Han har ju hamnat på totalt fel plats och inser han inte det själv så kan väl någon vettig själ tala om det för honom. Har man åtagit sig ett jobb då får man se till att sköta det och klarar man inte av det så lämna över det till någon annan mer "behörig"


 • Christian Stridh som Huvudtränare

  Byt även ut Ludwig Ernstsson och låt Christian Stridh bli huvudtränre. Låt honom utse hjäptränare själv,
  Byt även ut Claes Lövgren som ordförande.


 • lövgren

  Visa din pndus nu. Det är nu det gäller. Undrar om du hade vilja haft alla dessa personer i din butik. Svara gärna.Missuppfatta mig inte.Jag tror på dig.


 • Ansvar

  Vill han eller dom som är ansvarig för värvningar i öster träda fram. Har ett ganska stort ansvar för det som har hänt.Finnes det någon kunskap eller chansar man? svara.


 • Öster är Ett Väder strek

  Det regnar i Öster och solen gå upp i Kosta


 • Vi ser felet i andras ögon, vi har våra egna fel på ryggen

  Först, Kåge, pep guardiola kommer från "egna leden", men jag vet inte om du räknar barcelona som elitklubb!?.

  vad kommer skillnaden bli på att byta ordförande? är det han som spelar eller?, Är det han som bestämt vilka värvningar som ska köpas in? är det han som sätter budgeten? Han är ordförande för Östers IF, vilket innefattar mer än herrsektionen, den innefattar även dam sektionen, är det någon av er som ens har koll på den sidan, eller som överhuvudtaget uppfattat att damerna ligger i toppen av sin tabell, varför får ingen några hyllningar där?. Det är Sven Johannesson som är ordförande i herrsektionen, och sportslig ansvarig för herrsektionen, jag har förstått att efter att läst detta och även läst på eastfronts hemsida att ingen verkar ha koll. Det bör ju också innebära att ni inte har särskilt bra koll på "erat" lag. Ni kanske ska börja fundera på vad som gör att ett lag vinner, och hur man som "supporter" stödjer ett lag.


 • Marknad bode avgå inte Otto

  Östers s.k. marknadsavdelning borde avgå inte Otto..... Tack för allt Otto


 • Bra

  att vi få bort det dubbla ledarskapet, har kännts otydligt. Nu hoppas jag Ludde tar ett egen ansvar, C.Stridh tror jag tyvärr inte är mycket att hålla i handen om o när det blåser.
  Ta hjälp av en kunnig utifrån som "bollplank" det kan behövas. Till sist truppen borde, måste räcka till och Ludde lova nu att spela med 2 man på topp så vi får lite tryck framåt o se till att skapar kontinuitet i laguppställningen.


 • Herrsektionen?

  Intressant att ingen från herrsektionen uttalar sig. Var håller de hus? Varför låter de Lövgren få klä skott för allt negativt? Han gör så gott han kan för att få ordning på skutan. Men många andra i Öster gör ju allt för att försvåra för honom...


 • Styra en skuta

  Frågan är väl hur många av östers supportrar eller av dem som kommenterar här, vet hur det är att styra en klubb, eller leda ett lag på elitnivå. Det finns en viss press, och den står den lilla skara som kallar sig för east front som alltid stödjer sitt lag i vårt och tort för ganska bra. Dem om någon borde ta sig i kragen och hjälpa laget nu, det kan omöjligt finnas en bättre tid att visa för otto, ludde, styrelsen och spelarna att man står bakom dem, även om man tycker allt dom gör är fel. Och klarar man inte av att stödja sitt lag, utan bara hackar ner och klagar hela tiden så kanske man själv ska stiga in i styrelsen och se om det är enkelt!?, man kanske borde gå tränakurserna och träna ett lag, se om det är så enkelt, ännu svårare med ett lag som har en stark tradition och krävande publik. Eller så kanske man ska försöka lämna korpen och testa på att spela på elitnivå, men antagligen finns inte en chans att dem som klagar och hackar ner på allt hela tiden skulle orka göra det.


 • rutin

  säker på att båda tränarna kommer bli riktigt duktiga i framtiden,men va<d som behövs nu är tränare med rutin från allsvenskan eller superallsvenskan annars är det nog kört


 • ekonomi?

  Frågan är väl hur klubben ska ha råd att anställa en ny tränare med meriter från allsvenskan? Det är väl bättre att antingen låta Ludde styra det och hoppas att det ger med sig eller att ta prigoda(moheda) eller holmbeck(Växjö BK), holmbeck har ju faktist lyckats i alla klubbar han varit i. Vet inte hur han Henrik larsson i rydaholm är.


 • Förnyelse

  Tror inte detta kommer innebära någon som helst förnyelse. Stort av Otto och ta sin del av ansvaret.


 • Kalle Björklund ledig

  Ett namn som tränarstöd till ex Ludde alla glömmer är Kalle Björklund. Han är ledig för tränaruppdrag och har stort Österhjärta. Ett råd till Sven Johanesson. Ring Kalle som är oerhört meriterad och fotbollskunnig.


 • Styrelse

  BORT med STYRELSE. Det är största problemet.!!!!

  Kanske ni kan skriva om vem är med i styrelse, och visa till alla som läser SMP, det okunnighet som heter styrelse.


 • ludde

  Vi vill ha schenka!


 • LP: Styra en skuta

  Mycket klokt skrivet LP.


 • Professionell tränare

  Steg 1 : Fundera över - varför blir alla spelar sämre i Öster och bättre när de lämnar ?
  Förslag: Ta hand om spelarna - utse någon form av konatktperson till respektive spelare som kan stötta och ge råd.
  Steg 2: Ta in en tränare som kan fotboll. Schenka har hela tiden visat en tanke kring fotboll och levererat resultat utifrån det material han haft tillgång till. Han har komptensen i Öster. Komplettera med en person som kanske ta hand om spelarna på annat sätt Schenka.
  Men sluta ta in lärpersoner och gamla kompisar som tränare och spelare.


 • Kom igen Öster

  Schenka alltid vart en favvis, önskar han var tillbaka :P Inte vart bra i öster på länge, bara tur de vann förra serien. Så tveksam till att ludde tar över men lycka till! Spelat bra vissa matcher, mest mot förmodade topplagen, gäller bara ni får igång spelet mot "sämre" motstånd oxåTV: Se målfesten i repris

Sport [Uppdaterad 2015-01-25]

Helsingborg vann träningsmatchen mot Öster med 4-2 inför 1.500 åskådare i Växjö Tipshall. Robin Simovic 2, Jordan Larsson och Emmanuel Boateng gjorde HIF:s mål medan Alexander Henningsson och Freddy Söderberg nästade för Öster. Nu kan du en repris av hela matchen om du köper en kod för 29 kronor. Klicka dig fram via rutan nedan.TV: Smäll invigde sporthallen

Sport [Uppdaterad 2015-01-24]

Med fanfar och fyrverkeri invigdes Braås sporthall under lördagsförmiddagen.

 


TV: Powerplay den 21 januari

Sport [Uppdaterad 2015-01-21]

Ekonomin i de hockeyallsvenska klubbarna, supporterkultur och back-to-back-matcher var tre ämnen i veckans hockeymagasin. Vår hockeyexpert Daniel Enestubbe sågar och hyllar i Powerplay.

 


huvudnyheter just nu

TV: Polisen visar stöldgods

Nyheter [Uppdaterad i dag 09:46]

Flera män misstänks nu för villainbrott där en mängd smycken, mobiler och surfplattor har stulits. Nu söker Kronobergspolisen efter de rätta ägarna.

 


TV: Smålandsposten Nära 27/1

Nyheter [Uppdaterad i går 16:53]

Polisen letar efter ägare till stöldgods. Ljungby kommun tar över bygget av arenan. 20-åring åtalas för misshandel av sin pappa. Det kommer blir svårt att hitta automater där man kan betala p-avgiften med mynt nästa år.

 Sport

Följ oss på Facebook

Få allt det senaste från Smålandspostens sportredaktion direkt i ditt Facebookflöde.


Sport

Sport i tv live

Här får du hjälp med att hålla koll på vilken livesport som sänds i vilken tv-kanal.


Sport

SMPsporten på twitter


Sport

Webb-TV: Se reprisen av Öster-Hammarby

Öster och Hammarby spelade i går 0-0 i en träningsmatch som sågs av hela 1.713 åskådare i Växjö Tipshall. Klicka på länken, och sedan på "arkiverade sändningar", för att se reprisen av matchen.
Vid problem maila support@sportsground.se

Sportmedarbetare

Dan Magnusson

Sportchef
Telefon: 0470-77 06 62

Sportmedarbetare

Daniel Enestubbe

Sportreporter
Telefon: 0470-77 06 64

Sport

Kristian Ferm

Sportreporter
Telefon: 0470-77 06 65

Sportmedarbetare

Sven Elofsson

Sportreporter
Telefon: 0470-77 06 61

Sportmedarbetare

Ola Netterström

Sportreporter
Telefon: 0470-77 06 63

Sportmedarbetare

Daniel Rydström

Sportreporter
Telefon: 0476-48751

Nyheter

Smålandsposten på Facebook


Växjö

TV: Jobbsök efter bluffen

Flera personer tog chansen att söka jobb via Smålandsposten. Det är efter den stora bluffhärvan i Växjö där 130 personer lurades på fasta anställningar som vi har gett de drabbade chansen att berätta vilka de är och vad de kan. Företag och arbetsgivare, här finns fyra personer som kan och vill jobba:
Joakim
Andreas
Thomas
Liber

Mest läst på smp.se senaste dygnet


Senaste nytt från TT Sverige/världen

Senaste nytt från Kultur & Nöje

Senaste nytt på sporten

Mitt_Lammhult

Mitt Lammhult din lokala mötesplats.