Ottosson slutar som huvudtränare

Sport 2010-07-08 | Uppdaterad 2010-07-08

Andreas Ottosson lämnar uppdraget som huvudansvarig för Öster. Kollegan Ludwig Ernstsson tar över.


Andreas Ottosson lämnar uppdraget som huvudtränare för Östers a-lag. Kollegan Ludwig Ernstsson tar över.

LäS MER


0–3-förlusten mot Trollhättan i måndags blev därmed Andreas Ottossons sista som huvudtränare.
– Det är det sportsliga resultatet och privata skäl som ligger till grund för mitt beslut, på det här sättet hoppas jag att vi kan få in en ny röst och ny energi i laget, säger Andreas Ottosson i ett pressmeddelande.

Ny tränare i a-laget blir Ludwig Ernstsson. Han har tidigare varit assisterande till Ottosson. Han får hjälp av Christian Stridh som tidigare under säsongen tränat tipselitlaget. Andreas Ottsson kommer nu att leda U21-laget under resten av säsongen.Kommentarer

 • Förvånad?

  Jaha!
  Då börjas det igen......!


 • Tack Otto!

  Tack för denna tiden Otto, vet att du har ett stort Österhjärta!


 • Tyvärr

  Det kommer inte att bli bättre för det.
  Dem är för dåliga fotbollsspelare helt enkelt.
  Räcker inte till på den här nivån


 • Bra initativ men det räcker inte...

  Stort av Ottosson att stiga åt sidan men det känns som att försöka tömma en spann med en sil. Det måste in nytt blod, någon spelarna har respekt för någon som får dem att kämpa om sin plats i laget.....


 • Uppgivenhet

  och detta kommer innebära för Öster? Det blir varken bättre eller sämre med att kicka tränaren. Det är ju i alla led som det brister för spel på näst högsta nivån i Sverige. För att Öster ska kunna hålla sig kvar i SE så behövs det förstärkning i alla led, admin, tränare och spelare.
  Det tror jag iallafall.


 • tack

  tack för tiden ,,, Ottosson....jag hoppas att det bli bättre för öster


 • titta lite längre!

  det gjorde ni ju alltid förr,och tog tränare med pondus och kunnande.


 • Helt rått

  Felet är väl att tränarna kommer från egna leden finns det någon annan eltklubb som har detta ?


 • Starkt jobbat

  Det är styrka att lämna in som du gör Andreas Ottosson, kanske skulle några spelare bytas ut också när man ändå håller på.
  Lycka till


 • Öster

  Tycker att spelarna skall ta sitt ansvar också Man kan ju begära på den nivån att man skall jobba på matcherna . otto kan väl inte springa åt spelarna.


 • Styelsen

  All heder till dig Otto som slutade efter din urusla insats. Men ÖSTER´s styrelse vad håller ni på med? Karl var ju inte ens när att klara uppgiften och NI har fortfarande INTE TAGIT TAG I PROBLEMET??? Det är Ni som ska skämmas idag!


 • Slutar

  Väntar bara på att ordföranden ska ta sitt
  förnuft till fånga och sluta. Hörde radio
  intervjun med honom. Måste vara ett skämt
  med de uttalanden han gjorde. Vet han över
  huvud taget hur det fungerar i fotbollsvärlden?


 • avgå

  Om det är någon som ska avgå så är det "sportchefen".Han har ju hamnat på totalt fel plats och inser han inte det själv så kan väl någon vettig själ tala om det för honom. Har man åtagit sig ett jobb då får man se till att sköta det och klarar man inte av det så lämna över det till någon annan mer "behörig"


 • Christian Stridh som Huvudtränare

  Byt även ut Ludwig Ernstsson och låt Christian Stridh bli huvudtränre. Låt honom utse hjäptränare själv,
  Byt även ut Claes Lövgren som ordförande.


 • lövgren

  Visa din pndus nu. Det är nu det gäller. Undrar om du hade vilja haft alla dessa personer i din butik. Svara gärna.Missuppfatta mig inte.Jag tror på dig.


 • Ansvar

  Vill han eller dom som är ansvarig för värvningar i öster träda fram. Har ett ganska stort ansvar för det som har hänt.Finnes det någon kunskap eller chansar man? svara.


 • Öster är Ett Väder strek

  Det regnar i Öster och solen gå upp i Kosta


 • Vi ser felet i andras ögon, vi har våra egna fel på ryggen

  Först, Kåge, pep guardiola kommer från "egna leden", men jag vet inte om du räknar barcelona som elitklubb!?.

  vad kommer skillnaden bli på att byta ordförande? är det han som spelar eller?, Är det han som bestämt vilka värvningar som ska köpas in? är det han som sätter budgeten? Han är ordförande för Östers IF, vilket innefattar mer än herrsektionen, den innefattar även dam sektionen, är det någon av er som ens har koll på den sidan, eller som överhuvudtaget uppfattat att damerna ligger i toppen av sin tabell, varför får ingen några hyllningar där?. Det är Sven Johannesson som är ordförande i herrsektionen, och sportslig ansvarig för herrsektionen, jag har förstått att efter att läst detta och även läst på eastfronts hemsida att ingen verkar ha koll. Det bör ju också innebära att ni inte har särskilt bra koll på "erat" lag. Ni kanske ska börja fundera på vad som gör att ett lag vinner, och hur man som "supporter" stödjer ett lag.


 • Marknad bode avgå inte Otto

  Östers s.k. marknadsavdelning borde avgå inte Otto..... Tack för allt Otto


 • Bra

  att vi få bort det dubbla ledarskapet, har kännts otydligt. Nu hoppas jag Ludde tar ett egen ansvar, C.Stridh tror jag tyvärr inte är mycket att hålla i handen om o när det blåser.
  Ta hjälp av en kunnig utifrån som "bollplank" det kan behövas. Till sist truppen borde, måste räcka till och Ludde lova nu att spela med 2 man på topp så vi får lite tryck framåt o se till att skapar kontinuitet i laguppställningen.


 • Herrsektionen?

  Intressant att ingen från herrsektionen uttalar sig. Var håller de hus? Varför låter de Lövgren få klä skott för allt negativt? Han gör så gott han kan för att få ordning på skutan. Men många andra i Öster gör ju allt för att försvåra för honom...


 • Styra en skuta

  Frågan är väl hur många av östers supportrar eller av dem som kommenterar här, vet hur det är att styra en klubb, eller leda ett lag på elitnivå. Det finns en viss press, och den står den lilla skara som kallar sig för east front som alltid stödjer sitt lag i vårt och tort för ganska bra. Dem om någon borde ta sig i kragen och hjälpa laget nu, det kan omöjligt finnas en bättre tid att visa för otto, ludde, styrelsen och spelarna att man står bakom dem, även om man tycker allt dom gör är fel. Och klarar man inte av att stödja sitt lag, utan bara hackar ner och klagar hela tiden så kanske man själv ska stiga in i styrelsen och se om det är enkelt!?, man kanske borde gå tränakurserna och träna ett lag, se om det är så enkelt, ännu svårare med ett lag som har en stark tradition och krävande publik. Eller så kanske man ska försöka lämna korpen och testa på att spela på elitnivå, men antagligen finns inte en chans att dem som klagar och hackar ner på allt hela tiden skulle orka göra det.


 • rutin

  säker på att båda tränarna kommer bli riktigt duktiga i framtiden,men va<d som behövs nu är tränare med rutin från allsvenskan eller superallsvenskan annars är det nog kört


 • ekonomi?

  Frågan är väl hur klubben ska ha råd att anställa en ny tränare med meriter från allsvenskan? Det är väl bättre att antingen låta Ludde styra det och hoppas att det ger med sig eller att ta prigoda(moheda) eller holmbeck(Växjö BK), holmbeck har ju faktist lyckats i alla klubbar han varit i. Vet inte hur han Henrik larsson i rydaholm är.


 • Förnyelse

  Tror inte detta kommer innebära någon som helst förnyelse. Stort av Otto och ta sin del av ansvaret.


 • Kalle Björklund ledig

  Ett namn som tränarstöd till ex Ludde alla glömmer är Kalle Björklund. Han är ledig för tränaruppdrag och har stort Österhjärta. Ett råd till Sven Johanesson. Ring Kalle som är oerhört meriterad och fotbollskunnig.


 • Styrelse

  BORT med STYRELSE. Det är största problemet.!!!!

  Kanske ni kan skriva om vem är med i styrelse, och visa till alla som läser SMP, det okunnighet som heter styrelse.


 • ludde

  Vi vill ha schenka!


 • LP: Styra en skuta

  Mycket klokt skrivet LP.


 • Professionell tränare

  Steg 1 : Fundera över - varför blir alla spelar sämre i Öster och bättre när de lämnar ?
  Förslag: Ta hand om spelarna - utse någon form av konatktperson till respektive spelare som kan stötta och ge råd.
  Steg 2: Ta in en tränare som kan fotboll. Schenka har hela tiden visat en tanke kring fotboll och levererat resultat utifrån det material han haft tillgång till. Han har komptensen i Öster. Komplettera med en person som kanske ta hand om spelarna på annat sätt Schenka.
  Men sluta ta in lärpersoner och gamla kompisar som tränare och spelare.


 • Kom igen Öster

  Schenka alltid vart en favvis, önskar han var tillbaka :P Inte vart bra i öster på länge, bara tur de vann förra serien. Så tveksam till att ludde tar över men lycka till! Spelat bra vissa matcher, mest mot förmodade topplagen, gäller bara ni får igång spelet mot "sämre" motstånd oxåTV: Powerplay den 22 oktober

Sport [Uppdaterad i dag 15:40]

Växjö Lakers fick åter vinna i SHL-hockeyn när man slog Linköping i tisdags. I dagens Powerplay möter ni Tomi Kallio. Det blir även Lakersnyheter och det senaste inför kvällens matcher i Hockeyettan. Det är också premiär för vårt nya inslag "Veckans topp - veckans flopp".

 


TV: Ny ishall i Växjö

Nyheter [Uppdaterad i går 16:39]

Nu vill Växjö Lakers bygga igen. Det planeras för ytterligare en ishall i Arenastaden, en anläggning för bland annat konståkning och curling. Kostnad: uppskattningsvis 25 miljoner kronor.

 


TV: Bollkoll den 16 oktober

Sport [2014-10-16]

På söndag spelar Öster ännu en ödesmatch i superettan när Gais gästar Myresjöhus Arena. Marcus Bergholtz är avstängd. Hur löser Roberth Björknesjö det? Se dagens Bollkoll där ni möter Josef Elvby. Det blir också nyheter om Växjö DFF.

 


TV: Powerplay den 15 oktober

Sport [Uppdaterad 2014-10-15]

En stekhet hockeykväll stundar. Växjö Lakers möter mästarna Skellefteå på bortais. Serieledande Tingsryd möter tvåan Kristianstad och Troja åker till Helsingborg. Ladda upp med Powerplay där ni möter Växjö Lakers Alexander Johansson. Vi sätter också betyg på SHL-lagens första femtedel av säsongen och pratar om straffen för slewfooting.

 


huvudnyheter just nu

TV: Smålandsposten Nära 22 oktober

Nyheter [Uppdaterad i dag 16:33]

Länets smittskyddsläkare visar rummet dit eventuella ebolafall ska undersökas. Polisen berättar om den nu gripna mordmisstänkta mannen från Växjö. Fler nyheter och en lokal väderprognos får du i dagens Nära.

 


TV: Smålandsposten Nära måndag 21 oktober

Nyheter [Uppdaterad i går 16:41]

Växjö Lakers bygger ny ishall för 25 miljoner kronor. Åklagaren yrkade på långa fängelsestraff för de tre män som stått åtalade för människorov och Helges håla i Växjö stänger butiken när ägarna går i pension.

 
TV: Ny ishall i Växjö

Nyheter [Uppdaterad i går 16:39]

Nu vill Växjö Lakers bygga igen. Det planeras för ytterligare en ishall i Arenastaden, en anläggning för bland annat konståkning och curling. Kostnad: uppskattningsvis 25 miljoner kronor.

 Sport

Sport i tv live

Här får du hjälp med att hålla koll på vilken livesport som sänds i vilken tv-kanal.


Sport

SMPsporten på twitter


Sport

Webb-TV: Se reprisen av Öster-Hammarby

Öster och Hammarby spelade i går 0-0 i en träningsmatch som sågs av hela 1.713 åskådare i Växjö Tipshall. Klicka på länken, och sedan på "arkiverade sändningar", för att se reprisen av matchen.
Vid problem maila support@sportsground.se

Sportmedarbetare

Dan Magnusson

Sportchef
Telefon: 0470-77 06 62

Sportmedarbetare

Daniel Enestubbe

Sportreporter
Telefon: 0470-77 06 64

Sport

Kristian Ferm

Sportreporter
Telefon: 0470-77 06 65

Sportmedarbetare

Sven Elofsson

Sportreporter
Telefon: 0470-77 06 61

Sportmedarbetare

Ola Netterström

Sportreporter
Telefon: 0470-77 06 63

Sportmedarbetare

Daniel Rydström

Sportreporter
Telefon: 0476-48751

Nyheter

Läs mer i dagens Smålandsposten

Växjö: Bergs kyrka kan undvika avveckling • Kronofogde vill pruta ner advokaters arvode • Älmhult: Skolbarnen fick bekanta sig med kyrkogården • Nästintill fullsatt Folkets hus fick lära sig ”7 saker jag lärt mig som cp-skadad” • Personligt: Hannah och Hildas dröm blev verklighet • Krönikan: Abdi-Noor Mohamed: Samtal med en fredsblomma

Mest läst på smp.se senaste dygnet


Senaste nytt på sporten

Senaste nytt från TT Sverige/världen

Senaste nytt från Kultur & Nöje

Mitt_Lammhult

Mitt Lammhult din lokala mötesplats.

Taggade.se

Taggade.se

En späckad tävlingskalender, reportage och resultat från olika lopp. Nu lanserar Smålandsposten en helt ny sajt för tävling och träning med fullt fokus på det som händer i sydostregionen.

logga
Logga
Bilen
Ford Mondeo 2,2TDCi Business 5d -11
Svartmetallic 5.600 mil 193.000 kr