Pablo tillbaka i Hammarby

Sport Artikeln publicerades

Precis som Smålandsposten tidigare spekulerat om väljer Pablo Pinones-Arce att lämna Öster.
Han är klar för nygamla klubben Hammarby.
- Jag ser väldigt mycket fram emot det här, säger han till Hammarbys hemsida.

Pablo värvades till Öster för att spetsa till målskyttet och det var precis vad han gjorde. Nio mål, med fyramålsuppvisningen borta mot Elfsborg som höjdpunkt, blev Pinones-Arce facit under sejouren i Växjö.
Ända sedan degraderingen till superettan har det pratats om att Pinones-Arce spelat sin sista match för det rödblå laget. Det är framför allt Hammarby han kopplats ihop med.
På söndagskvällen kom beskedet från södra Stockholm. Hammarby har tecknat ett kontrakt över 1+1 år med Pablo Pinonec-Arce.
– Vi är mycket nöjda med att fa fått loss Pablo. Han är en duktig målskytt, och det är främst centralt i anfallet vi ser honom. Men han har även kapaciteten att spela i den släpande rollen så det ger oss fler spelalternativ, säger sportchefen Mats Jingblad till Hammarbys hemsida.
BP-fostrade Pablo Pinones-Arce kom till Hammarby 2001, där han gjorde sex säsonger. Därefter blev det spel i danska Vejle innan han 2009 återvände till Brommapojkarna. 2013 lämnade han BP för Öster och är nu alltså tillbaka i staden där han bott i nästan hela sitt liv.
– Lika ledsen som jag var när jag lämnade Hammarby, lika glad är jag i dag. Det är ju Hammarby, och klubben är inne i ett spännande projekt som jag tror mycket på. Jag ser väldigt mycket fram emot det här, säger Pablo till klubbens hemsida.
Östers ordförande Sven Johannesson kommenterar Pabloaffären så här:
– Vi tackar Pablo för hans insats 2013 och önskar honom lycka till. Nu kan vi ser framåt och slutföra de sista delarna för att få till en stark trupp 2014.