Annons

Pavey: "Öster känns perfekt"

Östers IF har genom åren värvat många utländska spelare - men väldigt få britter.
Därför känns gårdagens 2-årsavtal med förre AIK-profilen Kenny Pavey extra intressant för Växjölagets supportrar.
Sport • Publicerad 15 november 2012
Förre AIK-profilen Kenny Pavey kommer att spela för Öster de kommande två åren. Foto: SCANPIX
Förre AIK-profilen Kenny Pavey kommer att spela för Öster de kommande två åren. Foto: SCANPIXFoto: 

– Kenny är en rutinerad karaktärsspelare. En pådrivare som vet vad som krävs i allsvenskan. Han jobbar hårt både framåt och bakåt, säger Östers sportchef Peter Kuno Johansson.

33-årige Kenny Pavey, som närmast kommer från Ljungskile SK, kan användas på många olika positioner.

Annons

– Jag har spelat mycket högerback, högermittfältare och anfallare. Gångna säsongen flyttade jag runt en hel del i laget. Men när jag testades som forward gick det så bra att jag blev kvar på topp säsongen ut, säger Pavey.

Som gjorde nio mål på 14 matcher från start.

– Men min bästa position är nog högermittfältare.

Du har förstås mött Öster många gånger genom åren. Minns du speciellt någon match mot Växjölaget?

– Jag gjorde faktiskt mitt första allsvenska mål på Värendsvallen, våren 2006. Ett välplacerat skott i burgaveln. Jag tror vi (AIK) vann med 4–0.

Kenny är född i London och har Millwall FC som favoritklubb. I unga år spelade han för såväl Affenley FC som Millwall innan han 1995 skrev på för Sittingbourne FC.

1998 gjorde Kenny den första, av många, säsonger med Ljungskile SK. 2006 fick han så chansen att spela allsvenskt med AIK.

Det blev sex minnesvärda år hos Solna-klubben, och ett SM-guld 2009.

I AIK var Kenny lagkamrat med med bland annat nuvarande Österbacken Patrik Bojent.

Men i våras återvände Pavey till Ljungskile. Skadestrul förstörde delar av vårsäsongen, men under hösten gick det alltså bra för Kenny som anfallare i LSK.

Annons

I går bekantade sig Pavey med Växjö och genomgick den obligatoriska läkarundersökningen innan han signerade ett rakt 2-årskontrakt.

– Jag har blivit imponerad av klubben och välkomnad av tränaren. Jag har haft andra anbud, både från allsvenskan och superettan, men Öster känns perfekt. Föreningen har stolta traditioner och det ska bli inspirerande att spela allsvensk fotboll igen, säger Kenny.

En av alla som under gårdagens twittrade om Kennys flytt till Öster var före detta Östermittfältaren Helgi Danielsson, numera i AIK.

Han skrev så här med adress Pavey: "Lycka till i Öster! En fantastisk värvning av en härlig klubb. Slår vad om att du redan börjat vässa dina dobbar."

Johan Persson ser helt enkelt ut att få konkurrens om titeln "Östers sheriff" nästa säsong...

Kenny Paveys sambo Danielle och barnen Jessica (6 år) samt Charlie (4 år) kommer tills vidare att bo kvar i Stockholm.

– Det tog mig fem timmar att resa mellan Ljungskile och Stockholm. Flyget mellan Stockholm och Växjö tar inte ens en timme, påpekar Östers första nyförvärv inför den allsvenska comebacken 2013.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons