Pelle på läktaren när Troja bröt förlustsviten

Tränaren Pelle Svensson fick inta läktarplats under den tredje perioden när hans Troja till slut lyckades bryta den sex matcher långa förlustsviten. Borta mot topplaget IK Oskarshamn vann Troja med 3–2 efter förlängning.
Oskarshamn • Publicerad 1 december 2017
Trojatränaren Pelle Svensson blev uppvisad på läktaren när hans lag äntligen bröt sin förlustsvit.Foto: Lena Gunnarsson

Den första perioden tog 24 minuter att spela av, vilket måste vara något av det snabbaste i hockeysverige på väldigt länge. Det handlade också om långa spelsekvenser mellan ett Oskarshamn som Troja framgångsrikt lyckades hålla på utsidan i anfallszon och ett Troja som värderade sina lägen mycket bra och låg klart närmast ett ledningsmål och vann skotten med 7–2. Men inga mål och inga utvisningar.

En bit in i andra perioden lyckades Oskarshamn på ett helt annat sätt ta sig in centralt i banan framför Johan Nielsen i Trojakassen. Ett antal fina lägen skapades och de bästa hade Karl Johansson, Gustav Olhaver och Joakim Hagelin men Nielsen stod i vägen. Troja spelade heller inte så tokigt offensivt men det fortsatte att klicka när Tor Immo tryckte av vid två öppna lägen. Istället klev en verklig doldis fram och gav Troja ledningen; backen Anton Johansson smög sig inåt mitten och avslutade ett långt Trojaanfall på bästa sätt och det var 0–1. Under periodens två avslutande minuter fick Troja chansen att öka ledningen i powerplay, men det var precis lika dåligt som Trojas PP sett ut tidigare den här säsongen.

Om de två första perioderna var befriade från dramatik hände det desto mer i tredje. Först fick Trojatränaren Pelle Svensson se Joakim Hagelin kvittera till 1–1 för Oskarshamn i powerplay. Därefter, sedan han protesterat mot ett bevisligen felaktigt domslut, blev Svensson förvisad till läktarplats av domaren David Bergman.

Var Troja på väg att tappa matchen?

Nej, med knappt fem minuter kvar lyckades till slut Sebastian Benker ändra mönstret av brända frilägen och satte, från ganska dålig vinkel, 1–2 förbi Wictor Ragnewall.

Var Troja på väg mot en efterlängtat trepoängare? Så såg det ut, men icke. Efter 57.27 dundrade backen Karl Johansson in 2–2 med ett mäktigt direktskott från blålinjen och Troja hade tappat sin andra ledning i matchen.

Den dystra sviten då, skulle den bestå? Nej. När Oskarshamn drog på sig en utvisning i förlängningen behövde Troja bara några sekunder innan Jonatan Nielsen sköt in avgörandet.

Det var missar i massor från Troja, men ändå en skön slutpunkt och två livsviktiga poäng.