Annons

Svenska spel: Pengaregn över idrotten i länet

Ungdomsidrotten i Kronobergs län tilldelas drygt 1,3 miljoner kronor via Gräsroten.
Överlägset mest pengar går till fotbollen och Östers IF.
Kronoberg • Publicerad 15 november 2017 • Uppdaterad 2 maj 2018

För femte året i rad delar Svenska Spel via Gräsroten ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige, där det är kunderna själva som fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar.

Ungdomsidrotten i Kronobergs län tilldelas drygt 1,3 miljoner kronor i samband med årets utbetalning. Totalt får 199 föreningar i länet dela på pengarna. Mest pengar går till fotbollen, 732 600 kronor, följt av hockeyn på 188 831 kronor. Den förening som får mest är Östers IF med 206 507 kronor, följt av Tingsryds AIF som får 111 762 kronor.

Annons

– I Kronoberg ser vi ett ökat engagemang för Gräsroten där antalet supportrar har ökat med tio procent det senaste året, säger Lennart Käll, vd på Svenska Spel, i ett pressmeddelande.

– Vi har under året drivit ett projekt vi kallar Fotboll Kronoberg, ett projekt där vi vill komma ut till föreningar och hjälpa till att utbilda ledare och spelare. Vi kan med hjälp av Gräsroten utöka projektet och besöka fler klubbar och utbilda ännu fler ledare och spelare, säger Peter Wibrån, akademi- & ungdomsansvarig i Östers IF.

Efter fotbollen och hockeyn så är det innebandyn som får mest pengar, 46 582 kronor. På fjärde plats hittar vi gymnastik på 28 172 kronor, följt av sportskytte på 25 573 kronor.

De tre vanligaste områdena som pengarna från Gräsroten används till är cuper, ledarskapsutbildningar och träningsmaterial.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons