Annons

Rasmus Rydén klar för Öster

Östers målvaktskris är ett steg närmare sin lösning. Falkenbergs reservmålvakt Rasmus Rydén skrev i dag på för Växjöklubben
Och Alexander Lundin, som tränat och spelat med Öster senaste tiden, kommer enligt uppgifter till Smålandsposten att skriva på för Falkenbergs FF.
Sport • Publicerad 29 januari 2015
Foto: 

Rasmus Rydén, som skrivit på för två år, har hunnit bli 31 år. Han är 187 centimeter lång och 88 kilo tung.

Förutom Falkenberg har Rasmus representerat Halmstads BK och Öster.

Annons

Förra sejouren i Öster var mellan 2008 och 2011.

Det var också under den perioden som Rydén fick mest speltid. På senare år har han mest suttit på bänken i A-lagssammanhang.

Under tiden i HBK konkurrerade Rydén med Kalle Johnsson och Stojan Lukic medan Otto Martler rankats före Rasmus i Falkenberg.

Nu ser det alltså ut att bli Alexander Lundin, samme Lundin som vaktade Östers mål i söndagens träningsmatch mot Helsingborgs IF, som får ta upp konkurrensen med Martler i allsvenska Falkenberg,

Östers jakt målvakt nummer två går samtidigt vidare. Det ryktas att nya namn är på väg in för provträning nästa vecka.

Östers klubbchef Jens Magnusson säger så här om Rydéns comeback i Östertröjan:

– Vi är mycket glada för att Rasmus återvänder ”hem” till Öster. Vi får en stabil och rutinerad målvakt med hjärtat på rätt ställe. Rasmus brinner för att spela för Öster och det är något som jag värdesätter högt. Jag vill också passa på att tacka Falkenberg som varit mycket tillmötesgående i samband med övergången.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons