Robledo kung på Malmö Stadion när Öster kryssade i cupen

Östers nye mittback Juan Robledo nickade in ett mål, och hade ett skott i ribban, när Växjölaget spelade 1–1 borta mot Malmö FF i första omgången av svenska cupens gruppspel.
Sport • Publicerad 2 mars 2013
Östers Juan Robledo (längst till vänster) jublar sedan han nickat in 1-1-målet i cupmatchen borta mot Malmö FF. Robledo var sedan en ribbträff från att ge Öster alla tre poängen. Foto: KENT ÖGREN/PicAgencyFoto:

4 531 åskådare på Malmö Stadion fick dessutom se Östers Mjällbyförvärv göra en defensiv stormatch.

– Det kändes bra. Extra kul att få göra det sista målet som Malmö FF släpper in på den här klassiska arenan, säger Robledo.

Med en kraftig vind i ryggen höll Öster spelmässigt jämna steg med Malmö FF i den första halvleken.

Men det var hemmalaget som tog ledningen efter elva minuter. Månz Karlsson agerade tveksamt. Dardan Rexhepi kunde löpa sig fri i djupled och skjuta 1–0.

Men efter en dryg halvtimme var det dags för Robledos kvitteringsmål.

Kenny Pavey, som under veckan matchats in som hörnläggare från höger, hittade Robledo som sin vana trogen nådde högst i luftrummet.

Juan nickade ner bollen mot bortre stolpen där den träffade Ricardinhos ben, men trots det letade sig över mållinjen.

– Vi har tränat mycket på hörnor under veckan. Därför var det skönt att få utdelning, säger Robledo.

I andra halvlek var det Malmö som hade vinden i ryggen och därmed skaffade sig ett kraftigt spelövertag inledningsvis.

Men de heta målchanserna var ganska få.

Närmast att ge Malmö FF ledningen med 2-1 var inhopparen Emil Forsberg.

Närmaste att ge Öster ledningen med samma siffror var en viss Juan Robledo.

Efter 82 minuter fick Öster frispark. Elmin Nurkic, som så dags hade ersatt lätt fotskadade Patrik Bojent, lyfte in bollen mot Robledo.

Han tog ner den på bröstet och sköt sedan stenhårt - i ribban. Bollen studsade ner precis framför mållinjen?

– Jag kontrollerade bollen som Zlatan, och sköt som Juan.., säger Robledo och bränner av ett brett leende.

Eftersom Öster hade fokus på att försvara sig var det gästerna som hade störst glädje av det ojämna naturgräsunderlaget.

Det var liksom ingen dag för finlir, även om MFF:s Jiloan Hamad hela tiden var farlig tack vare sin balans, tajming och förmåga att slå korta instick.

Matchen i matchen mellan MFF:s Gent-förvärv Magnus Eriksson och Juan Robledo var för övrigt lika het som vädret var kallt?

På lördag väntar nästa cupmatch för Öster - borta mot GIF Sundsvall. Ett Sundsvall som idag föll med 1-2 mot stockholmslaget Frej i sin första cupmatch.

Om Andreas Wihlborg kan medverka då är i skrivande stund oklart. Mot MFF hoppade han in, men tvingades utgå sedan axeln hoppat ur led.

– Det är tredje gången sedan i november som samma axel hoppar ur led. Men vid de tidigare tillfällena har jag åtminstone inte blivit borta från spel alltför länge, säger Andreas.