Rykte: Zlatans korsband kan vara av

Fotboll Artikeln publicerades

Zlatan Ibrahimovic kan gå miste om sin drömfinal på Friends arena om drygt en månad efter den befarade knäskadan.

– Min känsla är inte bra, säger Manchester Uniteds tränare José Mourinho.

Enligt en italiensk journalist är korsbandet sannolikt av.

Det är Sky Italia-journalisten Gianluca Di Marzio som på sin sajt skriver att Ibrahimovic ska magnetkameraundersökas i eftermiddag men att signalerna inte är positiva.

"Risken för att det rör sig om en korsbandsskada är allt mer sannolik", går att läsa på gianlucadimarzio.com, enligt TV4:s Fotbollskanalen.

Ibrahimovic föll efter en duell i 93:e matchminuten mot Anderlecht i Europa League. Han grimaserade illa och tog sig för höger knä innan han leddes av planen.

– Jag vill vänta och se, och vara optimistisk, men det är jag inte, sade tränaren José Mourinho efter matchen.

Till BT Sport sade tränaren att han inte trodde att skadorna var lindriga.

– Jag föredrar att vänta till alla tester är gjorda, och sedan kommentera. Men nyheterna är tämligen negativa.

Skadan inträffade på torsdagskvällen under matchen som Manchester United vann med 2–1 efter förlängning. Därmed tog sig laget vidare till semifinal.

Finalen i Europa League spelas på Friends arena i Stockholm den 24 maj.

Ibrahimovic fick vård bredvid planen efter skadan, och linkade sedan i väg in i spelartunneln. Svensken är lagets främste målskytt, med 28 mål den här säsongen.

Lagkamraten Luke Shaw lät mer positiv än sin tränare. Han sade att Ibrahimovic gått omkring i omklädningsrummet efter matchen.

– Jag vet inte omfattningen av hans skada förstås, men jag såg honom därinne och han var optimistisk. Förhoppningsvis är det inte allt för illa för honom, säger Shaw till Aftonbladet.

Manchester Uniteds pressavdelning säger att ett närmare besked om svenskens skada kommer först på söndag inför matchen mot Burnely, enligt Aftonbladet.

Även United-backen Marco Rojas ådrog sig en knäskada under matchen. Inte heller för honom såg det särskilt ljust ut, enligt Mourinho.