Sex raka Trojamål efter mardrömsstart

Troja har haft ett par fina dagar mot bottenkollegor i hockeyallsvenskan. 8–2 mot Västervik borta i fredags följdes på måndagskvällen upp med 6–2 mot BIK Karlskoga hemma i Ljungby Arena.
Ljungby • Publicerad 18 december 2017

Troja fick en mardrömsstart med 0–2 i baken, men gjorde sedan sex raka mål inför 1 811 jublande åskådare.

Matchen inleddes med en galen förstaperiod där Jacob Lundegård gjorde 0-1 efter 1.42 och Oliver Eklind 0-2 efter 2.34.

Sedan var det Trojas tur att sätta två snabba baljor. Jonathan Johnson gjorde 1-2 i spel fem mot fyra efter 9.36 och 20 sekunder senare sköt Daniel Trucken Karlsson in 2-2.

Efter 16.25 var vändningen fullbordad. Då jobbade Johan Bois Andersson 3-2-pucken.

Skotten i den första perioden var 14-8.

Den andra perioden bjöd inte på någon stor underhållning. Ett mål och fem utvisningar var vad publiken i Ljungby Arena fick se.

Jonathan Johnson tryckte in 4-2 efter 12.42. Troja hade kommandot utan att spela speciellt bra.

Skotten i den andra perioden var 9-11.

Den tredje perioden bjöd på ett ställningskrig där Troja försvarade sig bra mot ett forcerande Karlskoga.

I den 16:e minuten prickade Karlskogas Niklas Lihagen ribban bakom Robin Johansson som briljerade med vassa räddningar i slutet av matchen.

Med tre minuter kvar av den tredje perioden plockade Karlskoga ut sin målvakt Emil Jidskog. Då passade Alexander Lindqvist på att göra 5–2 i tom kasse efter 17.15.

Nikolai Meyer fastställde slutresultatet till 6–2 efter 19.05.

Trojas målvakt Robin Johansson kom igen starkt efter ett stort misstag i samband med Karlskogas första mål. Jonatan Nielsen, Max Lindroth och Daniel Trucken Karlsson var framträdande Trojackar. Bästa kedjan bildade Sebastian Benker, Jonathan Johnson och Nikolai Meyer. Jens Homström och David Rundqvist ska också extra plus bland forwards.