Skandalscener i division 6-match

Sport 2008-09-02 | Uppdaterad 2008-09-03

Smålandspostens utsända blev vittnen till en präktig fotbollsskandal på tisdagskvällen.


LäS MER


Med en knapp kvart kvar av division 6-matchen mellan Tolg och Dalbo slog det slint för Dalbos Jonathan Trigo som utdelade en handfull sparkar mot Tolgs målvakt Jakob Gustavsson.
– Jag kommer att rapportera händelsen till förbundet som en synnerligen grov förseelse. Det här var det grövsta jag varit med om på en fotbollsplan, på stan hade den här händelsen betraktats som grov misshandel, sa domaren Ola Ekengren från Växjö.
– Jag tänkte bryta matchen direkt och om målvakten blivit allvarligt skadad hade jag definitivt gjort det.
I Dalbolägret var tränare och spelare förkrossade över det inträffade.
– Vi är jätteledsna. Det här drabbar vår klubb och vi skäms. Spelaren kommer att få sitt straff av styrelsen och han kommer aldrig mer att få spela en match för oss, sa tränaren Patricio Arancibia.

I Tolg var spelare och ledare oerhört upprörda över skandalen och spontana kommentarer handlade om att polisanmäla händelsen.
Jakob Gustavsson, som fick ta emot sparkarna, mådde förhållandevis bra när han satt i omklädningsrummet en stund efter slutsignalen.
– För mig personligen är det ingen fara, men jag tycker naturligtvis att det är tråkigt när sådant här händer.
Tolgmålvakten hade inte hela händelseförloppet klart för sig.
– Det började med att jag fick en spark på baksidan av ena låret och när jag låg ner på marken kände jag en spark i bakhuvdet. Hur många sparkar jag fick sedan har jag ingen riktigt koll på, jag var väl lite omtäcknad. Men fyra-fem stycken var det nog.

Dalbos lagkapten Roberto Mancilla var den som tog tag i sin sparkande lagkompis och försökte få slut på skandalscenerna. Efter matchen var Roberto mycket ledsen över det som inträffat.
– Han har aldrig varit aggressiv tidigare, sa Roberto när han talade om Jonathan Trigo.
– Det som hände har inte så mycket med vårt lag att göra, det var ett misstag från en enskild spelare, tillade kapten Mancilla som tillsammans med lagkompisarna gick runt och bad Tolgspelarna om ursäkt.
Mörkrets inbrott över Dackevallen i Källreda var talande.
Det blev en svart fotbollskväll.Kommentarer

 • Idioter

  Hur kan en sån idiot egentligen få vara på en plan. Hoppas att han blir avstängd på livstid.


 • förra matchen

  mot åby tjureda var det en spelare i dalbo som gjorde en hoppspark i ryggen på en åby spelare... när han blev utvisad för sitt tilltag gjorde han "high five" med sina kamrater utanför linjen... bra fotbollskultur att lära ut... pinsamt


 • Dåligt

  Vi mötte Dalbo i förra omgången. En Dalbospelare utdelade en hoppspark på en av våra spelare. Vet inte om det anmäldes till förbundet, men borde ha skett. Ett flertal av våra spelare mottog dessutom allvarliga hot.


 • Inte första gången

  Mötte Dalbo tidigare i år och var samma visa då. Alla spelare och ledare ville mer eller mindre slåss. Vad är det här för människor? Stäng av Dalbo för all framtid.


 • Herregud!

  skandalöst , jag förstår inte vad sånna tänker med. Skämmande för fotbollen!


 • Hahaha

  Men för fan sluta posta 3 inlägg från samma användare. Tror man fattar efter första gången. Pucko. F.ö så finns inte ordet skandal längre. Sån här skit är tyvärr vardagsmat. Stäng av packet på livstid från fotbollen. Noll tolerans.


 • Vet Man Ej!

  Vet man inte innebörden utav fotboll så har man inget på fotbollsplan att göra! Det är tråkigt med individer som förstör sporten och spelet. En sådan individ som ni ser ovan på bilden ska bli avstängd ifrån fotbollen och borde aldrig mer få spela i nån klubb överhuvudtaget!!


 • 5 ÅR

  Stäng av Dalbo för ett år från all fotboll träning matcher och annat deltagande, svartlista hela laget för ett år framöver med allt som har med fotboll att göra. Sen denna dåliga person som sparkade en liggande annan man ska in på fängelse 5år.


 • Haha

  För fan Dalbo skärp er. nystartat lag och allt och ni kan inte sköta er.


 • dalbo

  Dalbo borde lägga ner sin verksamhet. Klubben har tappat kontrollen. Det är ofta så här när de spelar. Bort med dem från Smålandsfotbollen.


 • Mångkulturen

  Mångkultur i matcherna höjer nog publiksiffrorna.


 • !!

  Han borde fatta att man inte kan sparka på folk hur som helst, speciellt inte i huvudet och när dem ligger ner.


 • Bra!

  Det är MYCKET BRA av Smp's Ola Netterström att skriva vad spelaren heter. Skandaler som denna händer tyvärr allt för ofta och rubrikerna i tidningen brukar då se ut enligt följande: "Spelare i.... sparkade ner domare/spelare" eller "Misshandel i en match i div...." Varför??? Den sk. spelaren har uppenbarligen begått ett fel och skall då ej skyddas i media, bra Ola!


 • jippi

  det här är inte en enskild person som gjort något, mentaliteten skapas hos laget och laget bör ta straffet. Tränarna och ledarna bör ta ansvaret och avgå.

  Sedan bör personen givetvis få fängelse för misshandeln men det är en civilrättslig sak.


 • Modig kille!!!

  Väldigt modig kille som först sparkar ner honom bakifrån och när han väl ligger ner sparkar honom i huvudet med full kraft flertalet gånger.!!!! Hoppas verkligen att Dalbos styrelse i samråd med fotbollsförbundet ger honom ett straff som är märkbart för den idioten i all framtid. USCH!!


 • Till Fotboll

  Hur menar du att man KAN sparka på folk? Man får tydligen inte sparka hur som helst och inte på dem som ligger ned.

  När är det ok? Enligt dig?


 • hoppa på tåget

  Man kan tro att Dalbo är det värsta som finns om man ska tro dem kommentarer som skrivits, men vad som inte lyfts upp är hur ledsna och skämigt det är för dem övriga spelarna som gjorde det enda rätta efter en sådan incident nämligen be om ursäkt. Att döma alla spelarna för en individ är inte rätt och jag tror att förbundet har den kunkapen att se detta. det är så lätt att kommentera något negativt, att hoppa på tåget av illvilja, men det är svårt att se vad som egentligen händer.


 • hoppa på tåget

  Man skulle kunna tro att Dalbo spelarna är det värsta som finns om man läser de kommentarer som gjorts, men jag vill på peka på det faktum att det är en spelare som har gjort detta och det står klart och tydligt i tidningen att dem övriga spelarna var ledsna över det samt bad om ursäkt till motståndearlaget, att bannlysa ett lag för en individ är vad jag kallar hoppa på tåget, när det händer något negativt är ni snabba på att kommentera och döma.


 • Inte oväntat

  Har med mött Dalbo iår.Frågan var inte om,utan när,något sådant skulle hända.


 • Re: Glögg

  Vadå tre inlägg från samma avsändare?
  Undrar vem som är pucko?


 • Nationaliteter

  Det här gynnar inte oss utläningar precis.
  Nu måste Dalbo stänga av denna idiot.
  Och han ska anmälas för grov misshandel..


 • Sparka.

  Fatta inte hur man kan göra en sån sak. Har jag aldrig hört talas om det borde ge livstid avstängning.


 • Det värsta...

  är att får han inte spela fotboll så kommer han att slåss och leva jävel någon annan stans. Ett bra exempel på när samhällstjänst skulle tillämpas. Han får byta en ond handling mot tio goda. Även om det inte går att försvara hans handling så är det ju jäkligt synd om andra utlänningar som blir nersvärtade i onödan.


 • Inte ett dugg förvånad

  Varför skulle man vara förvånad? Har man aldrig lärt sig vad som är rätt och fel blir det så här. Tar man ingen hänsyn till andra blir det också så här.


 • otroligt

  Det skulle väl var befogad en polis anmäla till hela klubben.....vad har dom för varderingar ?Hoppas på en rättvis straff och inga andra chanser tack!


 • ???

  Vad hjälper det att straffa klubben eller spelaren dom startar bara en ny förening och ändrar sina namn. Det är ju inte första gången sånt här händer. Förr fanns Bergendalska och Lessebo latinos.


 • sanslöst

  Jag kan inte annat än att hålla med ola netterström Det blev en svart fotbollskväll.


 • Inte så farligt

  Det låter väl inte så allvarligt. Då underhållningsvärdet i division-6 är lika med noll krävs det lite aktiviteter av det här slaget för att locka publik.


 • Re: Zoran 2008-09-03 14:44

  Tack Zoran för den insikten. Tänk om fler skulle resonera som du. Jag känner flera med invandrarbakgrund som blir arga när deras landsmän beter sig vidrigt. Synd att de inte får komma mer till tals. Ställ krav på utövare av invandrarfotboll att uppföra sig, annars ska de bli avstängda. Detta som hänt skapar rasism.


 • Lägg ner skräpet !

  Hoppas ALLA har klart för sig vilken RUSKIGT låg nivå på Fotboll det snackas om, Div.5 o 6 är ett skämt som många gånger är betydligt sämre än Korpen. Först i Elit Fyran börjar det likna fotboll visseligen även där usel kvalitet men dessa tränar i alla fall hyfsat.

  Det är pajasvarning på Svensk Fotboll tyvärr.


 • hallå!

  lägg ner det nu! smp har skrivit 3 dagar nu om händelsen, visst det är tråkigt sånt beteende är inte acceptabelt, men hade det varit en svensk som slogs då hade det inte ens kommit upp i media, jag vet flera händelsen mellan svenska lag och då är det ingen som gör stor grej av det! vad tror ni det beror på?!


 • Håller med Andreas

  jepp det smp har gjort är att hänga ut ett lag med många nationaliteter, jag har med varit med när det har skett värre mellan oss svenskar och aldrig har det förstorats upp som nu, hmmmm undrar om det är lite diskriminering på g..


 • Hjälp - diskriminäääring

  Andreas och LArs:
  diskrimineeeeering...
  Det står ju klart och tydligt i artikeln att journalisten råkade se matchen personligen. Är det konstigt att han skriver en artikel om det han ser om det kan ha nyhetsvärde? Nä, råkar det vara en som inte heter Nilsson måste det ju censureras eller hur menar ni?


 • men Erik

  det vet du väl ?...
  kritiserar man nån med utländsk bakgrund så är det rasistiskt, det spelar ingen roll om kritiken är befogad eller inte...
  man FÅR inte nämna nåt ofördelaktigt om invandrare för då är man rasist...


 • klart att det är!

  Klart att det är diskriminering vi pratar om Tom, även om ni inte vill erkänna det, för det hade inte stått någonting i tidningen om det, om det hadet varit en svensk spelare, det kan jag slå vad om, har varit med många gånger det har varti värre än detta och det är fortfarande ingen som vet om det!


 • Sandra

  Sådant här förekommer inte i lag med svensk bakgrund. Det är bara att ta reda på historik där våld har använts. Det är inget att hymla om. Fakta ljuger inte.


 • men Sandra

  vet du om det har inträffat nån liknande händelse då det varit ett helsvenskt lag som tystats ner av massmedia ?...
  eller är det bara en förutfattad mening du har ?
  isåfall så har du förutfattade åsikter om svenska journalister, vilket är lika fel som att ha förutfattade meningar om invandrare...
  tycker du kanske att denna händelse skulle tystnats ner pga att det är en invadrare inblandad ?...


 • !

  vad tänker ni med ,? ni kan ju inte direkt starrfa hela jävla laget om bara en preson gjorde fel och plus att det står tydligt i tidningen att hans lagkamrater bad om ursäkt till motsåndarlaget !


 • Avbryt vansinnet

  Det här är ju vardagsmat i städer som Malmö, Södertälje, Stockholm m.m, tyvärr!! Vårat samhälle har verkligen spårat ut p de visar sig även inom idrotten


 • Nolltolerans

  Incidenter har alltid förekommit. Redan i mosttåndarlagen Diö GoIF på sextiotalet fanns det tuppar. Fast inte så många. Men det är beklämmande med tanke på den blygsamma nivån. Allting ska anmälas. Det är enda vägen att gå!


 • Till Araby

  vadå "inte förekommer i lag med svensk bakgrund"?

  Så alla svenska fotbollsspelare spelar helt juste hela tiden?

  Skulle INTE tro det...TV: Se målfesten i repris

Sport [Uppdaterad i går 18:46]

Helsingborg vann träningsmatchen mot Öster med 4-2 inför 1.500 åskådare i Växjö Tipshall. Robin Simovic 2, Jordan Larsson och Emmanuel Boateng gjorde HIF:s mål medan Alexander Henningsson och Freddy Söderberg nästade för Öster. Nu kan du en repris av hela matchen om du köper en kod för 29 kronor. Klicka dig fram via rutan nedan.TV: Powerplay den 21 januari

Sport [Uppdaterad 2015-01-21]

Ekonomin i de hockeyallsvenska klubbarna, supporterkultur och back-to-back-matcher var tre ämnen i veckans hockeymagasin. Vår hockeyexpert Daniel Enestubbe sågar och hyllar i Powerplay.

 


huvudnyheter just nu

TV: Se målfesten i repris

Sport [Uppdaterad i går 18:46]

Helsingborg vann träningsmatchen mot Öster med 4-2 inför 1.500 åskådare i Växjö Tipshall. Robin Simovic 2, Jordan Larsson och Emmanuel Boateng gjorde HIF:s mål medan Alexander Henningsson och Freddy Söderberg nästade för Öster. Nu kan du en repris av hela matchen om du köper en kod för 29 kronor. Klicka dig fram via rutan nedan.Två grävmaskiner stulna från skola

Växjö [Uppdaterad i går 08:44]


Läs mer

TV: Det susade i Tipshallen

Växjö [Uppdaterad 2015-01-24]

Under lördagen susade det i luften i Tipshallen. Växjö RC ordnade fri flygning för modellflyg av olika slag. Det är mest män och pojkar som ägnar sig åt sporten. En av de få tjejerna som deltog i Tipshallen var Julia Sjögren från Diö.

 


TV: Smäll invigde sporthallen

Sport [Uppdaterad 2015-01-24]

Med fanfar och fyrverkeri invigdes Braås sporthall under lördagsförmiddagen.

 


Misstänkt mordbrand på LSS-boende

Växjö [Uppdaterad 2015-01-24]


Läs mer


Tumult utanför Grace

Växjö [Uppdaterad 2015-01-24]


Läs mer


Smålandsposten Nära 23/1

Nyheter [Uppdaterad 2015-01-23]

Senaste nyheterna från Kronobergs län.

 Sport

Följ oss på Facebook

Få allt det senaste från Smålandspostens sportredaktion direkt i ditt Facebookflöde.


Sport

Sport i tv live

Här får du hjälp med att hålla koll på vilken livesport som sänds i vilken tv-kanal.


Sport

SMPsporten på twitter


Sport

Webb-TV: Se reprisen av Öster-Hammarby

Öster och Hammarby spelade i går 0-0 i en träningsmatch som sågs av hela 1.713 åskådare i Växjö Tipshall. Klicka på länken, och sedan på "arkiverade sändningar", för att se reprisen av matchen.
Vid problem maila support@sportsground.se

Sportmedarbetare

Dan Magnusson

Sportchef
Telefon: 0470-77 06 62

Sportmedarbetare

Daniel Enestubbe

Sportreporter
Telefon: 0470-77 06 64

Sport

Kristian Ferm

Sportreporter
Telefon: 0470-77 06 65

Sportmedarbetare

Sven Elofsson

Sportreporter
Telefon: 0470-77 06 61

Sportmedarbetare

Ola Netterström

Sportreporter
Telefon: 0470-77 06 63

Sportmedarbetare

Daniel Rydström

Sportreporter
Telefon: 0476-48751

Tjänstgörande webbredaktör

Har du hört någonting som vi borde skriva om?
Tipsa oss!

0470-770480

Henric Bingström
henric.bingstrom@smp.se


Nyheter

Smålandsposten på Facebook


Växjö

TV: Jobbsök efter bluffen

Flera personer tog chansen att söka jobb via Smålandsposten. Det är efter den stora bluffhärvan i Växjö där 130 personer lurades på fasta anställningar som vi har gett de drabbade chansen att berätta vilka de är och vad de kan. Företag och arbetsgivare, här finns fyra personer som kan och vill jobba:
Joakim
Andreas
Thomas
Liber

Mest läst på smp.se senaste dygnet


Senaste nytt från TT Sverige/världen

Senaste nytt från Kultur & Nöje

Senaste nytt på sporten

Mitt_Lammhult

Mitt Lammhult din lokala mötesplats.