Annons

Snart plats för 6 000 åskådare

Växjö Lakers planerar för en ökad publikkapacitet i Vida Arena från 5000 till drygt 6000 åskådare.
– Förutsatt att tempot i försäljningen av årskort hålls uppe bygger vi ut plan fyra redan under hösten, avslöjar klubbens vd Anders Öman.
Sport • Publicerad 28 maj 2011
Arkivfoto: Filip Sjöfors
Arkivfoto: Filip SjöforsFoto: 

Att klubben tänker utnyttjar arenans expansionsutrymmen är bara en av väldigt många nyheter som framskymtade under fredagens årsmöte som hölls i Vismas lokaler på I11-området.

Här följer, i punktform, en kort redovisning av det viktigaste.

Annons

? Elitserieavancemanget i våras innebar extrautgifter på 2,5 miljoner kronor för klubben i form av bonuslöner till spelare och tränare. Det gav ett rörelseresultat för koncenren Växjö Lakers (klubb plus bolag) på minus 627 000 kronor.

? Växjö Lakers går från en omsättning från det gångna årets budgeterade 25 miljoner kronor till 110 miljoner kronor för kommande verksamhetsår. De största intäktsposterna är publikintäkter (29 miljoner), tv-avtalspengar från Hockeyligan (26 miljoner) samt intäkter från klubbens 650 samarbetspartners (19 miljoner).

? Klubbens lönekostnader för A-laget ökar från 8,5 miljoner kronor under den gångna säsongen till 35 miljoner till nästkommande säsong. Klubben budgeterar med 5,3 miljoner kronor i hyreskostnader samt fyra miljoner kronor i resekostnader, vilket inkluderar 15 flygresor till bortamatcher.

– Det finns något lag i elitserien som har mindre spelarbudget än vi, men vi tänker ändå gå till slutspel. Dessutom är det mycket möjligt att vi skjuter till mer pengar till spelarköp om det dyker upp något intressant på marknaden och vi samtidigt når våra försäljningsmål, sa en hoppfull Anders Öman.

? Vida Arena erbjuder 3500 sittplatser och 1500 ståplatser. Först på torsdag den 2 juni släpper klubben säsongsbiljetterna. En anledning till att det dröjt så länge är att det webbaserade biljettsystemet inte haft de korrekta sektions- och stolsnumren. Prislappen på sittplatsabonnemangen varierar mellan 5500 och upp till 9500 kronor. För ståplatsabonnemang varierar priserna, beroende på ålder och medlemskap i supporterklubb, mellan 795 kronor och 2900 kronor.

– Jag räknar med att det kommer att vara utsålt varje match på sittplats, säger Anders Öman.

? Den som under fjolårets årsmöte ställde frågan hur många medlemmar Växjö Lakers har fick det genanta svaret att ett datorhaveri raderat bort hela medlemsregistret och att ingen därför kunde veta.

När samma fråga ställdes i går meddelade kanslisten Roger Johansson att det nuvarande medlemsantalet är drygt 800.

? Styrelsen har exakt samma sammansättning som tidigare. Dock genomfördes en rockad som innebar att Anders Öman blir ledamot och Michael Marchal ny ordförande. Övriga ledamöter är därmed Cecilia Sandstedt, Mattias Jonsson, Ola Nilsson och Nils-Erik Persson.

– Jag är elva dagar äldre än Anders Öman. Därmed får klubben en lite mer mogen ordförande, skämtade Marchal i sitt "installationstal".

Annons

Tidigare under årsmötet fick Marchal frågan när det är dags för Växjö Lakers att återbetala det villkorade kapitaltillskott i form av medlemslån på minst 10 000 kronor som togs av ett 50-tal privatpersoner under den den ekonomiska räddningsaktionen 2008.

– I år blir det inga pengar. Vi är ännu inte i närheten av att uppfylla de villkor som finns i avtalen, meddelade Marchal.

? Mötet inleddes med att Växjö Lakers lagkapten Johan Markusson berättade om läget i laget.

Han sa:

– Vi kör redan 20 timmars träning i veckan och med mer fokus på individnivå än tidigare. Även när det gäller kosten är det ganska stramt uppstyrt. Det känns lite proffsigare än tidigare och för egen del känns det bättre än på många år.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons