Södertälje avgjorde i tredje mot Taif

En stark sista period gav Södertälje segern mot Tingsryd. Södertälje vände underläge med 1-2 till seger med 3-2.
Tingsryd • Publicerad 11 oktober 2018
Sebastian Dyk har gjort första Södertäljemålet.
Sebastian Dyk har gjort första Södertäljemålet.Foto: Lena Gunnarsson

Tingsryd kom stärkt till spel sedan laget äntligen tagit första trepoängaren. Det skedde mot Vita Hästen hemma.

Södertälje SK var ute på en roadtrip i södra Sverige och inledde den med att göra en jämn match i Karlskrona.

Det var flera frågetecken som skulle rätas ut under de tre perioderna i Nelson Garden Arena.

Tingsryds Daniel Ljunggren skapade matchens första chans, men i mitten av första perioden testades Taif på allvar.

Södertälje fick spela fem mot tre i 45 sekunder. När Södertälje fick in sin fjärde utespelare kom 0-1 efter 11.08. Sebastian Dyk satte pucken bakom Andreas Ljunggren, som nu fick ett tungt ansvar som målvakt när Tex Williamsson är huvudskadad.

Tingsryd hade väl så många chanser som Södertälje och främst Oscar Holst hade sina lägen. I första periodens sista sekund brände också Rasmus Bengtsson en chans när Södertäljemålet såg vidöppet ut.

Tingsryd hade svårt att få igenom skotten. Antingen blockades de eller räddade Alexander Sahlin i Södertäljekassen.

I andra perioden började Taif med ett svagt powerplay innan det lossnade med besked.

Taif-jubel efter Hannes Johanssons kvittering.
Taif-jubel efter Hannes Johanssons kvittering.Foto: Lena Gunnarsson

På dryga tre minuter gjorde hemmalaget två mål. 5.14 kvitterade Hannes Johansson snyggt på ett eget genombrott. Hannes satte pucken i krysset.

Efter det målet fick Taif energi och tryckte på.

8.31 kunde Daniel Öhrn få loss pucken i gröten framför Södertäljemålet. På Adam Åkessons pass kunde Daniel Öhrn med en backhand slå in pucken i nättaket.

Tingsryd hade skaffat sig 2-1 inför sista perioden.

Sista periodens blev Södertäljes Nikolai Meyers.