Stabil laginsats när Växjö Vipers sänkte AIK

En solid defensiv, en djup offensiv och en målvakt som gör det han brukar göra. Därför blev det en mycket enkel seger för Växjö Vipers när man gästade och 6–2-besegrade AIK.
solna • Publicerad 26 november 2017
Växjö Vipers tränare Niklas Nordén och hans Växjö Vipers tog en enkel seger borta mot AIK.Foto: Lena Gunnarsson

Det sköts vilt under den första perioden, 10–10 i skott, men de flesta skott avlossades från antingen långt håll eller från dålig vinkel. Ett av undantagen var när Manuel Engel, snyggt framspelad av André Andersson, prickade in 1–0 till Växjö Vipers efter 17.13, som blev periodens enda mål.

Andra perioden: solitt försvarsspel av Växjö Vipers som övertrumfade ett kontringspiggt AIK. När sedan Oliver Johansson blev upphakad i friläge blåstes straff – och som så många gånger förr klev André Andersson fram och trollade in bollen. 2–0, vilket även stod sig fram till den andra paussignalen ljöd.

Tredje perioden blev desto mer händelserik på matchtavlan. Jesper Sankell utökade först till 3–0 på ett ”blint” skott utifrån. Sedan fick AIK kontakt genom ett poweplaymål innan André Andersson snabbt replikerade genom att sätta 4–1.

Sedan fick 18-årige Kevin Rigogiannis i sin andra SSL-match som inhoppare i tredje perioden göra sitt första mål i högstaligan. Det följdes av Ludwig Perssons 1–6 i tom bur och sedan Alex Kjellbris avslutande tröstmål för AIK.