Starkt Troja nollade Vita Hästen

Troja gjorde en kanoninsats i onsdagskvällens bortamatch mot Vita Hästen i hockeyallsvenskan. Ljungbylaget vann med övertygande 4–0 i Himmelstalundshallen.
Norrköping • Publicerad 21 februari 2018

Den första perioden gick klart till Troja som satte Vita Hästen under press långa stunder. Roligast i Troja hade Alexander Lindqvist-Hansen som gjorde 0–1 efter 10.40 och 0–2 efter 17.30. Det första målet prickade Flash in från blålinjen och det andra från nära håll. Alexander Edström assisterade till 0–1, Jonatan Nielsen och Mattias Åkesson till 0–2. Mellan Trojamålen missade Alfred Andersson ett friläge.

Vita Hästen var blekt under de första 20 minuterna och det var tydligt att tränaren Leif Strömberg hade mycket att säga sina spelare när han begärde timeout.

Skotten i den första perioden var 2–7.

Troja var det spelförande laget även i den andra perioden. Både David Rundqvist och Sebastian Benker missade frilägen innan 0–3 kom efter 17.57. Det var Jonathan Johnson som ökade Trojas ledning, fint framspelad av Sebastian Benker.

Skotten i den andra perioden var 9–9.

I den tredje perioden forcerade Vita Hästen i jakten på mål, men Trojas målvakt Robin Johansson var suverän. Inte minst i ett hett powerplay från Vita Hästen.

Alfred Andersson fick nöjet att avsluta målskyttet när han sköt 0–4 efter 10.47.

Skotten i den tredje perioden var 14–5 och totalt blev det 25–21.

Hela Trojalaget var bra. Extra plus till storspelande målvakten Robin Johansson och backarna Daniel Karlsson och Jonatan Nielsen. I den bästa Trojakedjan spelade Sebastian Benker, Jonathan Johnson och Nikolai Meyer. Mycket bra bland Trojaforwards var också Alexander Lindqvist-Hansen och David Rundqvist.