Stenmalm proffs i Spanien

Sport Artikeln publicerades

Växjö HF-fostrade Philip Stenmalm, 22, är förlorad för HK Drott och svensk klubbhandboll. Philip blir proffs i spanska ligan nästa säsong.
– En dröm går i uppfyllelse, säger Philip Stenmalm.

I mitten av juli lämnar Philip Halmstad för att flytta till Spanien.
– Övergången är klar, men min nya klubb har en policy att inte presentera nya spelare förrän ligan är avslutad. Det får jag acceptera, berättar Philip.
Att det är en klubb i högsta ligan står klart.
– Visst känns det jättekul att få spela i en av världens bästa ligor. Den tyska ligan är möjligen starkare och den franska har kommit starkt mot slutet.
Det var för tre år sedan som Philip Stenmalm lämnade Växjö HF. HK Drott i Halmstad vann dragkampen om talangen och storskytten i NCC Arena.

I Drottblev Philip både landslagsman och ifjol svensk mästare efter en dramatisk final mot IFK Kristianstad i Scandinavium.
– Jag har haft lärorika och bra år i Drott. Jag lämnar med många bra intryck och minnen där ifrån.
Drott-ikonen Ulf Sivertsson har varit Philips tränare under största delen av de tre åren. Efter jul fick Ulf sparken och ersattes som tränare av gamla Drott-duon Tommy Souraniemi och Lars-Magnus Jönsson.
– Jag har haft bra ledare och tränare, men framförallt har jag haft bra medspelare, säger Philip.
Drott ser ut att få bekymmer.
Förutom Philip sticker Magnus Persson, Anton Halén, Jesper Linell och Växjö HF-fostrade Hans Karlsson får inget nytt kontrakt.