Stjärnan redo för nästa steg

Växjö Artikeln publicerades
Niklas Ramirez har gjort sig känd i superligan för sin riviga spelstil. En skadad i en magmuskel gör dock att han missar premiären mot Linköping. Men Växjöstjärnan ska snart vara tillbaka i matchform.
Foto:Lena Gunnarsson
Niklas Ramirez har gjort sig känd i superligan för sin riviga spelstil. En skadad i en magmuskel gör dock att han missar premiären mot Linköping. Men Växjöstjärnan ska snart vara tillbaka i matchform.

Förra säsongen stod Niklas Ramirez för en riktigt stark avslutning.

Den vågen vill 22-åringen rida vidare på i år.

– Jag vill etablera mig i landslaget, säger han.

Niklas Ramirez blommade ut rejält i slutspelet i våras och var en av Växjös ledande spelare. Inte minst är poängproduktionen ett bevis på det. Ramirez gjorde lika många poäng i slutspelet som under hela grundserien. Facit blev fyra mål och fem assist på 25 seriematcher och sex mål och tre assist på tio matcher i slutspelet.

Framfarten gjorde att han också fick chansen i A-landslaget.

– I slutspelet var jag het. Jag ville vara med och avgöra. Jag var med och körde bussen i stället för att bara åka med.

– Även i landslaget gick det bra där jag stod för en stabil insats. Jag gjorde det jag var bra på.

Nu när säsongen 2017/2018 ska dra i gång hoppas Niklas Ramirez fortsätta att leverera. Ett mål är att etablera sig i landslaget och siktet är redan inställt på VM 2018.

– Avslutningen förra säsongen var mer än godkänd och jag hoppas kunna jobba vidare därifrån direkt från start.

Vad behöver du utveckla för att ta ännu ett steg?

– Att vara på samma nivå varje match, och inte ha så många dippar. Det ska jag försöka göra nu under serien. Jag vill vara med och avgöra redan nu och inte bara i slutspelet när det gäller som mest.

2015 värvades 22-åringen in till Växjö Vipers från Tyresö Trollbäcken. Då var han uttalad back. I Växjö har det dock mest blivit spel som forward. Men så i landslaget flyttades han ner som back.

– Det var jättekul att spela back i landslaget. Helt ärligt så kvittar det var jag spelar. Jag spelar där det behövs och det har jag sagt hela tiden.

För Växjö Vipers del vet Ramirez vad som krävs för att gå långt även den här säsongen.

– Vi måste ge 100 procent och spela varje match som om det vore en SM-final. Därifrån får vi se var vi hamnar.