Stor publik såg Öster spela oavgjort

Hela 897 åskådare i Växjö Tipshall såg Öster spela 2–2 mot division 1-laget Husqvarna FF på fredagskvällen. Efter en imponerande första halvlek tappade Öster taget efter pausvilan.
växjö • Publicerad 26 januari 2018
Dragan Kapcevic har gjort 1–0 till Öster och gratuleras av nye Calle Johansson. Framför de två syns ett annat av Östers nyförvärv, Liridon Silka.Foto: Urban Nilsson

Öster mönstrade alla sex nyförvärven i startelvan, som såg ut så här: Malmkvist - Karlsson, Lundgren, Vasilj, Silverholt - Pavic, Johansson, Silka, Helg - Bajrovic, Kapcevic.

Det var bara Öster i första halvlek. Hemmalaget noterade 8-0 i hörnor och målchanserna avlöste varandra.

Mittbacken Fredrik Lundgren lämnades omarkerad på flera av hörnorna och hade både nickar och skott som kunde resulterat.

Även anfallsduon Admir Bajrovic/Dragan Kapcevic skapade flera heta målchanser åt varandra.

Det var också Kapcevic som gjorde 1–0, även om målet lät vänta på sig i 44 minuter. Dragan både startade och avslutade anfallet, som även involverade Simon Helg och Lars Fuhre.

Den sistnämnde kom in efter 40 minuter sedan Mattias Pavic tvingats utgå sedan han skadat foten i samband med ett motlägg.

Husqvarna hade mer av spelet i början av andra halvlek, och fick sin första hörna efter 55 minuter.

Efter en dryg timme bytte Öster ut Mario Vasilj och Admir Bajrovic mot Filip Örnblom och David Johannesson.

Strax efter Östers dubbelbyte hade Husqvarna en bra chans, men Malmkvist räddade Dijan Vukojevic-skottet från nära håll.

När matchuret tickade upp till 67 minuter räddade Malmkvist igen, nu från inhoppande Mikael Axelsson och i samma minut bytte Öster ut Calle Johansson mot Emir Avdic.

Den sistnämnde agerade mindre lyckat när Tarek Alnator kvitterade efter 69 minuter.

Men bara tre minuter senare återtog Öster ledningen. Lars Fuhre hittade David Johannesson i djupled och han sköt distinkt 2-1.

I nästa dubbelbyte ersatte Öster nyförvärven Oliver Silversholt och Simon Helg med Victor Ericsson och Jesper Andreasson.

I 80:e minuten var det nära 2–2 när Vukojevic träffade stolpen.

Östers sista byte kom i minut 84. Ut med Dragan Kapcevic. In med unge Flamur Dzelili.

Sex minuter senare kom dock 2–2. Målskytt, ur misstänkt offsideposition, var Mikael Axelsson.

Av Östers nyförvärv var Fredrik Lundgren och Liridon Silka bäst. Även Calle Johansson var pigg i första halvlek.